Welkom bij de tweede nieuwsbrief PLOOI.

In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen:

  • Veel gestelde vragen
  • Nieuwe versie OpenAPI-Specificatie PLOOI versie v0.2.2-alpha
  • Nieuwe publicaties op PLOOI
  • Wat is de relatie tussen de nu al verplichte publicaties via DROP/Omgevingswet/digitale terinzagelegging en PLOOI?

Veel gestelde vragen

PLOOI is nog volop in ontwikkeling. We zorgen er daarom voor dat we de informatie op onze website regelmatig bijwerken. Onze pagina met Veel gestelde vragen is nu dan ook vernieuwd, onder andere met vragen die we sinds het versturen van de vorige nieuwsbrief hebben ontvangen. 


Nieuwe versie OpenAPI-Specificatie PLOOI versie v0.2.2-alpha

Wij hebben een nieuwe versie gepubliceerd van de OpenApi-Specificatie van de aanlever-API voor PLOOI. Via de aanlever-API kunnen geautomatiseerd documenten worden aangeboden en wordt gecontroleerd of de bijbehorende metadata kloppen. De OpenAPI-Specificatie is een technisch document waarin wordt beschreven hoe documenten en bijbehorende metadata geautomatiseerd bij PLOOI kunnen worden aangeleverd. 

*Deze conceptversie is nadrukkelijk nog niet de definitieve versie en er kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleend. De API is nog volop in ontwikkeling. De hier beschreven technische specificaties en metadatavelden kunnen en zullen nog veranderen. Door de specificatie nu toch alvast bekend te maken willen wij aan te sluiten organisaties meer duidelijkheid geven over hoe de PLOOI-API er mogelijk uit zal komen te zien.

In de nieuwe versie van de OpenApi-Specificatie is de documentatie aangepast en is nieuwe functionaliteit van de aanlever-API terug te vinden. Hier een korte opsomming van de wijzigingen.

  • Releasenotes
  • Metadatavelden en te gebruiken waardelijsten zijn aangepast en de toelichting hierop is op diverse plekken verduidelijkt;
  • Lijst met beschrijving van fouttypen (Responses);
  • In de aanlever-API is er naast ondersteuning voor PDF-bestanden nu ook ondersteuning voor zip-bestanden, zodat aggregaties aangeleverd kunnen worden. Hiermee bedoelen we verzamelingen documenten, zoals dossiers, collecties, bundelingen, bijlagen, etc... Bij het aanleveren van documenten aan PLOOI kunnen deze verbanden worden aangegeven. Dit wordt verder beschreven in de OpenApi-Specificatie;
  • Beschikbare zoekacties: de mogelijkheden voor het via de API zoeken van documenten bij PLOOI worden steeds verder uitgebreid;
  • De maximale bestandsgrootte per aan te leveren document voor de eerste testomgeving is bepaald op 20 MB;
  • Algemene verbeteringen;

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van de OpenApi-Specificatie zijn van van harte welkom en kunnen worden gemaild naar plooi@koop.overheid.nl.
 

Nieuwe publicaties op PLOOI

PLOOI is al online: op open.overheid.nl vindt u diverse documenten die actief openbaar worden gemaakt. Het gaat hierbij vooral nog om documenten uit andere KOOP-collecties, zoals bijvoorbeeld officielebekendmakingen.nl. De komende jaren zal het platform steeds meer documenten gaan bevatten en ook steeds meer functionaliteiten gaan bieden. Recent zijn er nieuwe documentsoorten toegevoegd. Hierdoor zijn nu ook Staatsbladen en Agenda's van de Kamers vanaf 1 juli 2021 op PLOOI te vinden. Verder vindt u hier stukken van de Kamers zoals Handelingen, Kamerstukken (inclusief bijlagen en beslisnota's), Kamervragen en niet-dossierstukken. 

Wat is de relatie tussen de nu al verplichte publicaties via DROP/Omgevingswet/digitale terinzagelegging en PLOOI?

De KOOP-applicaties voor de Omgevingswet (LVBB), de Bekendmakingswet (DROP) en de Wet open overheid (PLOOI) staan in relatie met elkaar. De producten (publicaties en lokale regelgeving) die nu al via DROP worden aangeleverd en via https://officielebekendmakingen.nl/ worden ontsloten, vallen onder één van de de verplicht openbaar te maken informatiecategorieën informatiecategorieën van de Woo. Deze verzamelingen zullen ook in PLOOI worden opgenomen. Overheden hoeven deze documenten daarom niet zelf nogmaals aan PLOOI aan te leveren. De terinzagelegging van documenten behorende bij publicaties verloopt reeds via DROP (uploaden in DROP) of via een eigen voorziening (hyperlink meeleveren met 3PAS koppelvlak aan DROP) en wordt daarom niet ook via PLOOI ontsloten. Zie voor meer informatie: Veel gestelde vragen over de digitale terinzagelegging.



Vragen of opmerkingen?

Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of opmerkingen? Mail dan naar plooi@koop.overheid.nl

 

Met vriendelijke groet,
PLOOI Implementatieteam

E  plooi@koop.overheid.nl

Voor meer informatie over PLOOI verwijzen wij u naar de projectpagina PLOOI.

Weergaven: 98

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden