Dany Venema wordt met ingang van 1 mei 2022 directeur Doc-Direkt bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Dany Venema is op dit moment manager Strategie bij de Justitiële Informatiedienst (JustID) van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Hij heeft zich binnen JustID ingezet voor de professionalisering van de (digitale) Informatievoorziening in de Strafrechtketen, uitwerken van de informatie- en datastrategie, architectuur en de bijbehorende kaders. Dany heeft binnen JustID ook de Academie opgericht. Hij is als gastdocent verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en levert een bijdrage aan verschillende opleidingen en modules van Bureau Algemene Bestuursdienst.

De directeur Doc-Direkt heeft drie opgaven. Ten eerste het bewerken van papieren archieven en in opdracht van departementen onderbrengen bij het Nationaal Archief, ten tweede de digitalisering van de bestaande producten door te ontwikkelen en ten derde een actieve bijdrage te leveren aan het Nationaal Actieplan Open Overheid. Ook zal de directeur richting geven aan de organisatieverandering die volgt uit de toenemende digitalisering en de gevolgen van het actieplan Open op Orde.

Ronald Barendse, directeur Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk: 'Ik ben verheugd dat we een veelzijdig persoon als Dany hebben kunnen aanstellen als directeur van Doc- Direkt in een tijd dat er zoveel gevraagd wordt van dit domein. Wij wensen hem heel veel werkplezier en succes in zijn nieuwe rol.'

Dany Venema: 'Ik heb grote affiniteit met archief- en bibliotheekdienstverlening. Deze zijn cruciaal voor een goede, open informatiehuishouding van de overheid. Ik kijk er dan ook naar uit om dagelijkse sturing te geven aan deze mooie organisatie en samen met de medewerkers onze doelen te gaan bereiken.'

Dany studeerde Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Hij promoveert momenteel aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.

Weergaven: 44

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden