Nieuws over Kernregistratie Topografie gemeente Tilburg

De gemeente Tilburg maakt veel gegevens over Tilburg openbaar beschikbaar. Daar hoort nu ook de Kernregistratie Topografie bij: daarin kun je de precieze plek van bijvoorbeeld elke weg, boom of pand in onze gemeente opzoeken.

Begin dit jaar werd al het Open Data Portaal van de Gemeente Tilburg geopend. Sinds een paar weken is ook onze Kernregistratie Topografie (KRT) via http://www.data.overheid.nl/ als open data beschikbaar. Dit sluit aan op de wens van de gemeente om open en transparant te zijn. Daarnaast is het een efficiënte manier van informatievoorziening voor interne en externe projecten.

 

Dataset 

De KRT is een uitgebreide 'dataset'. Heel veel objecten uit de openbare ruimte staan hierin met hun  coördinaten geregistreerd. Wegen, panden, bomen, lichtmasten, parken, enzovoort worden geregistreerd met een nauwkeurigheid van enkele centimeters.

 

In de KRT kun je in 22 gebieden zoeken: zo blijft het overzichtelijk.  Iedere week worden automatisch de meest recente gegevens naar het open data portaal gestuurd. Daarmee zijn de gegevens altijd actueel. 

 

Externen

Bij veel projecten in de openbare ruimte zijn externe partijen betrokken. Zij hebben vaak een actuele kaart van de Gemeente Tilburg nodig voor hun werk. Voorheen vroeg een projectleider van PPI aan Informatievoorziening dan of er een 'stukje' uit de KRT beschikbaar kwam voor deze externe partijen. Nu kunnen architecten, aannemers, evenementenbureaus en app-bouwers zélf de informatie  downloaden zonder tussenkomst van de gemeente. Natuurlijk kunnen ook 'gewone inwoners' met belangstelling hiervoor de kaarten uit de KRT downloaden als ze deze willen gebruiken. 

Link naar dataportaal KRT.

Weergaven: 208

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden