Het nieuwe beleidsplan 2017-2020 van DEN  is gebaseerd op de subsidieaanvraag die Stichting Digitaal Erfgoed Nederland (DEN) heeft ingediend bij het Ministerie van OCW in het kader van de Subsidieregeling Culturele Basisinfrastructuur 2017-2020, artikel 3.44 (Digitalisering). Op 19 mei 2016 heeft de Raad voor Cultuur een positief advies uitgebracht over deze subsidieaanvraag.

Het meerjarenbeleidsplan bevat een visie en een actieplan (op hoofdlijnen) om het huidige werkterrein van DEN te verbreden naar de brede cultuursector. Sinds 1999 werkt DEN als ondersteunende instelling voor erfgoedinstellingen (archieven, musea, bibliotheken met erfgoedcollecties, en archeologische en bouwhistorische instellingen).

In de Agenda Cultuur 2017-2020 pleit de Raad voor Cultuur voor het verbreden van de ondersteuningsfunctie van DEN naar cultuurproducerende instellingen. De minister heeft dit advies overgenomen in de regeling voor de Culturele Basisinfrastructuur voor 2017-2020, met de aantekening dat de activiteiten van de bovensectorale instelling moeten bijdragen aan een duurzame nationale ICT-infrastructuur voor culturele informatie en aan samenwerking tussen culturele sectoren en tussen collectiebeheerders en gebruikers. Om hier invulling aan te geven kiest DEN voor een integrale benadering van de ondersteuning aan cultuurproducerende en erfgoedbeherende instellingen. Deze integrale benadering wordt in dit beleidsplan conceptueel uitgewerkt als het digitalecultuurcontinuüm.

Het Beleidsplan 2017-2020 is het resultaat van vele formele en informele gesprekken en bijeenkomsten in de cultuur- en erfgoedsector.

Link naar beleidsplan DEN.

Weergaven: 211

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden