Beantwoording Kamervragen over bericht 'Een op de vijf gemeenten archiveert website niet'

Minister Plasterk( BZK) biedt antwoorden aan op vragen van het Kamerlid Veldman (VVD) over het bericht ‘Een op de vijf gemeenten archiveert website niet’. Link

beantwoording-kamervragen-over-bericht-een-op-de-vijf-gemeenten-arc...

Een aantal rechtszaken, die hiermee verband houden zijn:

  • Website DUO : De website van DUO bevatte ten tijde in dit geding tegenstrijdige informatie en is daardoor niet ondubbelzinnig en ongeclausuleerd, zodat het vertrouwensbeginsel appellant geen bescherming kan bieden. Niet sprake van een vergelijkbare situatie zoals door appellant genoemd (ECLI:NL:CRVB:2004:AR7640).
  • Website gemeente Schouwen-Duiveland: De gemeente Schouwen-Duiveland heeft op haar website een proclaimer geplaatst waarin is vermeld dat berichten verzonden aan persoonlijke e-mailadressen van bestuurders of medewerkers van de gemeente niet als officieel poststuk worden behandeld. Nu de stukken op 30 juni 2015 door verweerder zijn ontvangen in haar “systeem voor gegevensverwerking” als bedoeld in artikel 2:17 Awb, is er geen omgevingsvergunning van rechtswege.
  • Website gemeente Enschede: De verbalisant in zijn proces-verbaal en de gemeente op zijn website vertellen over een hondenuitlaatterrein maar het daaraan ten grondslag liggende besluit van burgemeester en wethouders is de kantonrechter in deze procedure niet bekend geworden. De vrouw is vrijgesproken.

Al met al geen grote schrokkende hoeveelheden rechtszaken, althans voor de zaken die ik kon vinden.

Vraag: Wie kan andere praktijkvoorbeelden delen dat een burger en/of ondernemer een beroep deed op de overheidswebsite om daar rechten aan te ontlenen ?

Weergaven: 343

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 5 Juli 2016 op 9.49

@Erik, weer een voorbeeld minder.

Reactie van Erik van Hengel op 5 Juli 2016 op 9.35

Het laatste voorbeeld van de Website Enschede lijkt mij hier niet thuis te horen. Zoals ik het lees heeft de gemeente verzuimd om tijdens de zitting van de rechtzaak het onderliggende besluit te tonen. Dat kan er dus wel degelijk zijn, waarschijnlijk zelfs nog in papieren vorm gearchiveerd. Als dit stuk tijdens de behandeling niet wordt getoond door de gemeente dan heeft dat toch niets met de website te maken ?

Reactie van Yvonne Welings op 27 Juni 2016 op 10.33

Zelf heb ik gezocht met hulp van public intelligence.

Reactie van Henk van der Meer op 27 Juni 2016 op 7.56

Website gemeente Eindhoven:  Ik kan me dit geval herinneren over informatie over parkeertijden op gemeentelijke website die niet strookte met informatie op de parkeerautomaat.

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden