Meld je aan voor de Denktank Toekomstgericht Informatiebeheer!

Dag allen,

  

Een denktank is als het ware het brein van een aantal verschillende personen bij elkaar. Wanneer de ene persoon tekort schiet op een bepaald kennisgebied, kan een ander hierop aanvulling geven. Hierdoor ontstaan er constant bepaalde conflicten en verschillen, waardoor het beste van verschillende kennisgebieden worden gecombineerd. De personen in een denktank brainstormen over bijvoorbeeld de oplossing van  problemen, maar een denktank kan ook helpen bij het bevorderen van creatief denken of teambuilding. De brainstormsessies van een denktank motiveren om meer van de personen te vragen, om niet alles zomaar aan te nemen maar door een gezamenlijke visie een groter doel te bereiken.

Deelnemers van de Denktank Toekomstgericht Informatiebeheer zijn ondernemende, creatieve en ambitieuze ambtenaren die zich graag inzetten voor de vraagstukken van Informatiebeheer. Hun initiatief en inzet is onmisbaar om onze doelstelling te realiseren.

Het doel van de Denktank is om actief aan de slag te gaan met de uitdagingen/vraagstukken m.b.t. Informatiebeheer die voorgedragen worden door de deelnemers. Daarnaast om elkaar sneller te kunnen vinden om samen te werken aan een eenheid in visie. Tevens om elkaar op de hoogte te houden van waar we mee bezig zijn en om van elkaar te kunnen leren.

Welke onderwerpen zijn voor u belangrijk, welke keuzes kan de overheid hierin maken en waar ligt de focus met het vizier op 2030? Hoe gaan we onze ambitie waarmaken? Hoe richten we onze informatiehuishouding duurzaam in? 

De inspiratiebijeenkomst prikkelt, geeft stof tot nadenken en voer voor discussie. Onderwerpen die aan bod komen bij deze bijeenkomsten zijn: Woo, Who, Omgevingswet, AVG en Archiefwet 2021.

De inschrijving voor de Denktank Toekomstgericht Informatiebeheer is geopend.

Lijkt dit iets voor jouw organisatie ? Schrijf je in door een e-mail te sturen naar lhassan@alphenaandenrijn.nl met je motivatie. Ik zal je op de lijst plaatsen en je hoort voor 13 december hier meer over, zodat we in januari kunnen starten :-)!

 

Met vriendelijke groet,

Layla Hassan

Weergaven: 160

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 13 December 2019 op 14.27

Nog een denktank, mogelijk zijn er raakvlakken: https://www.digitaleoverheid.nl/nieuws/denktank-presenteert-oplossi...

Reactie van Layla Hassan op 13 December 2019 op 12.00

Dag Jan-Jaap,

Energie, passie en gedrevenheid voor het vak is  wat ik voornamelijk verwacht van de deelnemers. Ik heb ongeveer 15 personen nodig en ik zit nu op 10 personen. Qua frequentie en locatie  gaan we onderling nog afstemmen. Gr. Layla

Reactie van Jan-Jaap Fleurke op 27 November 2019 op 17.54

Avond Layla,

Lijkt mij een interessante gebeuren. Maar kun je misschien ook aangeven wat je van de deelnemers verwacht? Je spreekt over dat een denktank uit personen bestaat en later stel je de vraag of het iets is voor “mijn” organisatie.

Heb je een idee hoeveel personen je nodig hebt/ gebruiken kunt? Hoe wil je de denktank gaan inrichten? En waar denk je aan bij de frequentie op jaarbasis?

Kortom ik zou graag wat meer over de inhoud willen weten.

Gegroet Jan-Jaap

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden