Vereniging van Zeeuwse gemeenten en Archief2020 voeren samen een marktverkenning uit op het gebied van een e-depot.

http://www.especialisten.nl/digitale-agenda-2020/e-depot/

Weergaven: 371

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Jeroen Jansen op 27 Oktober 2015 op 15.13
Reactie van Anje van der Lek op 23 Oktober 2015 op 12.49

De link verwijst overigens niet naar de marktverkenning zelf, maar naar een pagina waar especialisten zijn diensten aanbied op het gebied van edepots: "Het opzetten van of aansluiten op een e-Depot vereist een zorgvuldige aanpak. De eSpecialisten hebben ruime kennis op dit vakgebied en een uitgewerkte aanpak.[...]Als u met ons van gedachten wilt wisselen over digitale duurzaamheid binnen uw organisatie en de eventuele inzet van e-Depot voorzieningen nodigen wij u van harte uit om via onderstaand formulier contact met ons op te nemen."

Hmm... niet zo sterk. De marktverkenning is juist uitbesteed om het door een onafhankelijke partij te laten doen. 

Ik krijg ook jeuk van dit  soort holle frasen: "Het e-Depot is wellicht een antwoord op deze vragen." Het edepot (whatever it may be) als antwoord op alles. 

Reactie van Anje van der Lek op 23 Oktober 2015 op 12.43

Ik denk dat het juist goed is, dat in deze marktverkenning ruimte wordt gehouden om leveranciers te laten toelichten wat zij aanbieden op gebied van oplossingen voor digitale duurzaamheid, zonder dat dit direct aan (ED3) eisen is gekoppeld. Het is juist geen aanbesteding, maar een zoektocht "wat er te koop is". De markt kan wellicht innovaties bieden die nog niet in eisen te vangen zijn, of interessante deeloplossingen. 

Reactie van Yvonne Welings op 21 Oktober 2015 op 10.49
Inderdaad zeer vaag, je zou verwachten dat gelijk bij aanbestedingen eisen zouden zijn geformuleerd. De definitie is ook zo ruim, wat wordt met organisatie bedoeld het Zeeuws Archief bedoeld of Datamatters ?

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden