Bron: website Digitale Overheid

Het Implementatieteam van Basisregistratie Ondergrond (BRO) heeft de afgelopen maanden zoveel mogelijk bronhouders opgezocht en geholpen met aansluiten op de BRO. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen: alle provincies en waterschappen, en driekwart van alle gemeenten zijn nu aangesloten op de BRO. Vanaf 1 juli 2019 richt het implementatieteam zich alleen nog op nazorg. Dus, laatste kans op hulp de komende maand via de 1-put-actie en de allerlaatste aansluitsessies.

Hulp bij implementatie

Vanaf 1 januari 2018 is aansluiten op de BRO wettelijk verplicht. Daarvoor moeten bronhouders eHerkenning 2+ hebben, aangemeld zijn bij de BRO en moeten in ieder geval grondwatermonitoringsputten en sonderingsgegevens aangeleverd hebben. Als service aan alle bronhouders, heeft het programma BRO een implementatieteam in het leven geroepen. De inzet van dit team eindigt binnenkort.

1-put-actie

Een groot aantal bronhouders heeft in het verleden informatie over de ondergrond aangeleverd aan TNO. Die informatie staat nu in Data en Informatie Nederlandse Ondergrond (DINO). TNO heeft voor alle bronhouders die nog niet zijn aangesloten, 1 put klaargezet voor levering aan de BRO. Die levering kunt u samen uitvoeren met een medewerker van het BRO Implementatieteam.

Laatste aansluitsessies

Het BRO Implementatieteam heeft reizend door heel het land, zoveel mogelijk bronhouders geholpen met de BRO, onder andere via aansluitsessies bij u in de buurt. Op woensdag 29 mei en donderdag 6 juni worden deze sessies nog eenmaal herhaald, maar dan in Den Haag bij ICTU. In deze sessie wordt nader ingegaan op de wet BRO en wat dat voor u, als bronhouder of leverancier betekent. In het tweede deel van de sessie licht het implementatieteam met een live demo het Bronhouderportaal nader toe. Meer weten en aanmelden? Bekijk het agenda-item voor donderdag 6 juni.

Weergaven: 45

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden