Interactieve kaart brengt netwerk Common Ground inzichtelijk

Hoe breng je het levendige netwerk van Common Ground nou in beeld? Er zijn een tiental producten zoals ‘huwelijk’ van Convenant voor Gemeenten of NLX van het techniekteam. En er zijn heel veel verschillende mensen. En die mensen zijn nou net vaak de linkjes tussen al die producten.
Dusan Mijatovic werkt onder andere aan NLX en pakte de handschoen op om ook het netwerk met gele en rode bolletjes inzichtelijk te maken op een interactieve kaart. Op de ontwikkelde visualisatie is goed te zien wie de sleutelfiguren zijn en de verbindende factoren tussen producten. De initialen DM staan voor Dusan Mijatovic. Op deze interactieve visualisatie (binnenkort te zien als pagina op deze site) is te zien dat DM bijvoorbeeld werkt aan NV (netwerkvisualisatie). En zo zijn alle rode bolletjes een persoon die gekoppeld zijn aan de gele productbollen.
Eelco Hotting is erg gelukkig met de visualisatie omdat hij merkt dat betrokkenen en geïnteresseerden onvoldoende kunnen zien wat er allemaal gebeurt binnen Common Ground. “Deze visualisatie is een goede manier om beter inzichtelijk te krijgen wat er allemaal gebeurt. Ik denk ook dat het de beste manier is om dat te doen aan de hand van personen omdat die erg bepalend zijn voor de producten. En deze kaart die nu pas een dag oud is, biedt nog veel meer mogelijkheden om data zichtbaar te maken.”

Hotting denkt erover na om bijvoorbeeld ook de budgetten van producten te tonen. “Hoeveel tijd er in een bepaald product gestoken is, dat is heel relevant om inzichtelijk te maken. Bijvoorbeeld om de bolletjes groter te maken. Door op een bolletje te klikken kan er ook allemaal informatie verteld worden. We verzamelen nu alle gegevens en hopen het snel compleet te kunnen maken. Dan zal deze visualisatie ook op CommonGround.nl te zien zijn.”

Lees verder op website Common Ground.

Weergaven: 97

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden