De implementatieagenda Digitaal 2017 is unaniem omarmd in de Regieraad Dienstverlening van 1 september 2015.

Deze implementatieagenda is de afgelopen maanden onder regie van Digitaal 2017 tot stand gebracht in nauwe samenwerking met alle betrokken overheden. Daarmee is de implementatieagenda een interbestuurlijk en breed afgestemd product.

2017 Komt snel dichterbij. Uit verschillende metingen blijkt dat overheden volop aan de slag zijn met het digitaliseren van hun dienstverlening. Dat laat onverlet dat er nog een forse inspanning nodig is. Het gaat niet alleen om het digitaal beschikbaar stellen van diensten, het is ook van belang dat digitale dienstverlening toegankelijk, veilig en gebruikersvriendelijk is. 

In deze implementatieagenda is de doelstelling uit het regeerakkoord 'burgers en bedrijven kunnen in 2017 hun zaken digitaal met de overheid regelen' geconcretiseerd.

Hiervoor zijn implementatieactiviteiten nodig binnen de hele overheid. Deze staan op hoofdlijnen en per overheidsfamilie in de implementatieagenda beschreven.

De activiteiten zijn verdeeld in de volgende drie categorieën:

  • activiteiten gericht op het aanbieden van digitale dienstverlening vanuit het perspectief van burgers, bedrijven en andere organisaties en het gebruik ervan (dienstverleningsagenda);
  • activiteiten gericht op het aanscherpen van de (samenhang van de) generieke digitale infrastructuur om de digitale dienstverlening mogelijk te maken (bouwsteenagenda);
  • activiteiten gericht op het aansluiten van overheidsorganisaties op de bouwstenen van de generieke digitale infrastructuur (aansluitagenda).

De benodigde implementatieactiviteiten zullen verschillen per organisatie. De agenda laat dan ook ruimte voor differentiatie tussen overheidsorganisaties

Weergaven: 278

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Henk Sligman op 9 September 2015 op 8.37

Audit lasten??

het ministerie van BZK bekijkt de auditlasten op het gebied van

informatieveiligheid voor overheidsorganisaties en vermindert deze zo mogelijk

uiterlijk in 2017;

De audit "lasten" zitten meestal in de conclusies en aanbevelingen en die zijn soms niet mals, maar daarom juist denk ik wel dringen noodzakelijk voor de verbeteringen en daar zitten de grootste "lasten".

Of gaan we accountant ook op een zijspoor zetten?

Reactie van Henk Sligman op 9 September 2015 op 8.17

 Een zinssnede "Digitaal duurzaam beheer en digitaal duurzaam toegankelijkheid van overheidsinformatie" kom ik niet tegen. Iemand anders die dit wel ergens uit gelezen heeft bijvoorbeeld als randvoorwaarde

Reactie van Marco Klerks op 8 September 2015 op 20.23

De implementatieagenda is te downloaden op: http://www.digitaleoverheid.nl/digitaal-2017/implementatieagenda

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden