MIDDELBURG - Alle Zeeuwse overheden beschikken nu over één gezamenlijk kaartsysteem. Deze digitale kaart is door iedereen die daar belangstelling heeft te raadplegen en te gebruiken.

De zogeheten Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) Zeeland is woensdag opgeleverd, tijdens een gezamenlijke landmetersdag van waterschap, de dertien Zeeuwse gemeenten en provincie in Middelburg. Zij ondertekenden meteen een convenant over het gezamenlijk bijhouden van de BGT.

Aan de gemeenschappelijke kaart is jarenlang gewerkt. Het is een gedetailleerde kaart waarop alle gebouwen, wegen, waterlopen en groen op dezelfde manier zijn vastgelegd, maar ook zaken zoals lantaarnpalen en waterkolken.

Dankzij de BGT worden alle gegevens op dezelfde manier ingevoerd of veranderd. Dat leidt naar verwachting tot betere dienstverlening, minder administratieve lasten, betere samenwerking tussen de betrokken overheden en kostenbesparing.

De BGT wordt volgend jaar wettelijk verplicht voor alle overheden. Iedereen kan vanaf 1 januari 2017 gratis gebruikmaken van de Zeeuwse kaart.

De kaart is te raadplegen via PDOK (Publieke Dienstverlening op de Kaart): pdokviewer.pdok.nl

Weergaven: 134

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden