Gezamenlijke aanbesteding voor printdiensten: GT Print

website VNG

De VNG vraagt uw aandacht voor de gezamenlijke aanbesteding voor printdiensten: GT Print. Deze aanbesteding zorgt ervoor dat gemeenten een gedegen contractuele basis voor printen, kopiëren, scannen en faxen voor hun organisatie krijgen.   

Dit betekent dat de oplossing die de markt biedt toekomstbestendig moet zijn. De aanbesteding streeft naar goede dienstverlening voor marktconforme tarieven, waarbij de geboden print-oplossing met haar tijd meegaat. De print-oplossing voldoet altijd aan de gangbare standaarden. Zoals bij voorgaande GT-projecten geldt ook hier dat hoe groter het aantal deelnemers is, des te groter de kans op kostenvoordeel. VNG Realisatie voert de aanbesteding uit.

Inschrijving

De inschrijving voor GT Print is geopend. Door in te schrijven sluit uw gemeente zich aan bij GT Print. Bij de inschrijving hoort ook een inventarisatie van de huidige situatie. De inschrijving is compleet als het aanmeldformulier en de inventarisatie volledig en rechtsgeldig ondertekend zijn ontvangen. De inschrijfprocedure is te vinden op : 

Meer informatie

De vraag is of er ook gekeken is naar de eisen in de Archiefregeling?

Weergaven: 187

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 9 September 2019 op 9.16

Geheel mee eens, een belangrijk aandachtspunt,  al zou het me niet verbazen dat door verdergaande technische ontwikkeling de eisen aan de vervanging weer zwaarder worden.

Reactie van Eelco Lelieveld op 9 September 2019 op 8.44

Dag Yvonne,

Eerder dit jaar heb ik bij ons gesproken over deze aanbesteding, omdat ik duidelijkheid zocht over het kunnen gebruiken van de printdienst (in onze situatie multifunctionals op de vakafdelingen) in het kader van vervanging. In het Concept Strategiedocument aanbesteding GT Print las ik het volgende:

2.12.2. Archiveren
De scan functie van de MFP’s, respectievelijk de software, zal ingezet worden voor het digitaliseren van fysieke documenten. Op een deel van de documenten die de deelnemers gebruiken is de Nederlandse Archiefwet van toepassing. Op documenten die worden geprint en gearchiveerd is de Archiefregeling van toepassing. De gescande documenten dienen te voldoen aan de criteria die zijn opgenomen in voornoemde Wet- en regelgeving. In het bestek van GT PRINT zullen de eisen daaromtrent nader worden uitgewerkt.

Wij zijn er daarom voorlopig vanuit gegaan dat de multifunctionals straks de voor vervanging vereiste kwaliteit leveren.

Hoe kijk jij daar tegenaan?

© 2023   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden