Het Kennisnetwerk Data en Smart Society organiseert een Meetup Algoritmen op woensdag 18 september voor medewerkers van gemeenten.

Voor steeds meer beheer- en beleidsbeslissingen van de overheid worden algoritmen gebruikt, daarmee is het gebruik van algoritmen in toenemende mate een punt van discussie. Op veel vragen is nog geen antwoord.
Hoe gaan gemeenten om met algoritmen? In hoeverre mogen algoritmen beslissingen (over)nemen? In hoeverre zijn beslissingen die algoritmen maken uitlegbaar? Van welke algoritmen binnen welke beleidsterreinen maken we reeds gebruik en in hoeverre moeten algoritmen ontsloten worden?
Van belang is om kennis, ervaringen en instrumenten te ontwikkelen en delen. Binnen het actieplan Open Overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken is Open Algoritmen een actiepunt. Samen met de actiehouders VNG en Rijkswaterstaat maken we na een wetenschappelijke inleiding en enkele praktijkcases graag een start aan een gezamenlijk standpunt hoe we als overheid en gemeenten omgaan met algoritmen.
Aanmelden
Indien u werkzaam bent bij de gemeente kunt u zich op onze website aanmelden voor de meetup datagedreven gemeente, op woensdag 18 september in Utrecht. Deelname is gratis, maar niet kosteloos.
Praktische informatie
• Datum: Woensdag 18 september
• Tijd: 13.30-17.00 + borrel
• Locatie: Utrecht

Weergaven: 119

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden