E-loket bouwdossiers online West-Brabants Archief

Bron: West-Brabants Archief

Vanaf 29 augustus 2018 hebben we een nieuw component op onze website: het e-loket bouwdossiers. Dit e-loket stelt u in staat om op huidig adres te zoeken naar oude bouwvergunningen compleet met een Google Maps kaartje. Wanneer u de juiste digitale bouwvergunning heeft gevonden, kunt u deze bestellen. Vervolgens wordt door onze collega’s van de studiezaal de aanvraag gecontroleerd en verzonden. U ontvangt een mail met een downloadlink die 30 dagen geldig blijft. Geen gedoe meer met mailcorrespondentie en verzenden van grote bestanden dus. 


Maar om bouwdossiers in dit e-loket te krijgen moeten ze natuurlijk wel digitaal beschikbaar zijn in een goede resolutie. Vandaar dat het e-loket nog maar één gemeente bevat en dat is Moerdijk. We hopen begin volgend jaar nieuwe gemeenten toe te voegen aan ons e-loket. Tot die tijd staat hier per gemeente of de dossiers digitaal beschikbaar zijn en hoe u ze kunt aanvragen. 


Wij feliciteren de gemeente Moerdijk met deze eerste aansluiting op ons e-loket en gaan hard aan de slag met andere gemeenten om zoveel mogelijk digitale bouwdossiers op te nemen in deze nieuwe digitale omgeving. 

 

Weergaven: 356

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Ilse Jansen op 3 Oktober 2018 op 13.29

Beste Arjan,

Het gaar hier om de overgebrachte bouwvergunningen van de gemeente Moerdijk over de periode 1901-1996. Voor de bouwvergunningen na deze periode moet een burger naar de gemeente inderdaad.

groet, Ilse Jansen
West-Brabants Archief

Reactie van Yvonne Welings op 7 September 2018 op 11.30

Goede vraag, ik leg je vraag voor aan een van de medewerkers van het West-Brabants Archief.

Reactie van Arjan van der Hoek op 6 September 2018 op 19.50

Leuk om te horen dat jullie een e-loket hiervoor gemaakt hebben. Ik ben wel benieuwd hoe dit in zijn werk gaat voor de klant. Ik neem aan dat niet alle bouwdossiers via het e-loket beschikbaar zijn. Kan de klant alleen bouwvergunningen ouder dan 20 jaar opvragen? Moet hij voor de andere dan gewoon naar gemeente?

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden