Conferentie visitatiecommissie Informatieveiligheid

De visitatiecommissie Informatieveiligheid en de directie van VNG nodigen bestuurders én gemeentelijke CISO’s van harte uit voor de conferentie visitatiecommissie Informatieveiligheid. De conferentie is op 28 september in Gouda.

Visitatiecommissie

De visitatiecommissie Informatieveiligheid heeft in de afgelopen twee jaar 120 gemeenten bezocht. In haar ronde heeft zij met de colleges en verantwoordelijken voor informatieveiligheid gesproken. Centraal in de gesprekken stond het belang van informatieveiligheid voor een professionele gemeente én daarbij de cruciale rol van college en bestuur. Zowel kleine als grotere gemeenten hebben aandacht gekregen van de visitatiecommissie. De commissie heeft 31 mei  afgerond en legt haar bevindingen en conclusies neer in een eindrapport. Het rapport zal op de conferentie gepresenteerd worden.

Enkele voorlopige conclusies

Er moet meer bestuurlijke aandacht komen voor informatieveiligheid, met een hechtere verbinding tussen bestuurder en chief information security officer (CISO). De CISO heeft binnen de gemeentelijke organisatie een spilfunctie, om er voor te kunnen zorgen dat de juiste acties worden genomen ten aanzien van de informatieveiligheid. Daarnaast signaleert de commissie dat de blijvende technologische dreiging vraagt om samenwerking tussen gemeenten onderling en mogelijk andere regionale partijen om deze daadwerkelijk blijvend het hoofd te kunnen bieden.

Programma

Het programma is erop gericht om gezamenlijk te komen tot een stap voorwaarts op het vlak van informatieveiligheid. De inhoud van het programma is half augustus bekend.

Tijd en plaats

Donderdagmiddag 28 september in Het Oude Stadhuys in Gouda.

Aanmelden

Aanmelden kan via de site van VNG Congressen

Weergaven: 196

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden