Charles Jeurgens volgt Theo Thomassen op als hoogleraar archiefwetenschap UVA

Dhr. prof. dr. Charles Jeurgens (1960) is benoemd tot  hoogleraar Archiefwetenschap aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij volgt prof. dr. Theo Thomassen op, die met emeritaat gaat. Jeurgens blijft naast het hoogleraarschap als adviseur verbonden aan het Nationaal Archief.

 

Jeurgens is sinds 2004 als deeltijdhoogleraar Archival Studies verbonden aan de Universiteit Leiden. Hij is tevens wetenschappelijk/specialistisch adviseur bij het Nationaal Archief. Ook bekleedt hij een aantal advies- en bestuursfuncties. Zo is Jeurgens lid van Wetenschapscommissie van het Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD), bestuurslid van het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap en werkt hij intensief samen met het Nationaal Archief van Indonesië en het Nationaal Archief Suriname. Van 2012 tot 2014 werkte hij tevens als docent en coördinator van de master Archiefwetenschap aan de UvA. Jeurgens is opgeleid als historicus aan de Universiteit Leiden en promoveerde in 1991 aan diezelfde universiteit. In 1992 behaalde hij het diploma Archivistiek A aan de Archiefschool.

 

De Afdeling Mediastudies van de Universiteit van Amsterdam organiseert op vrijdagmiddag 13 mei 2016 een afscheidscollege voor Theo Thomassen, dat plaats vindt in de aula van de Universiteit aan het Spui. De titel van het college is Hoe groot is groot genoeg? Over archieven en proportionaliteit.

 

Voor meer info zie de website van het NA.

Weergaven: 455

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden