AVA_Net Symposium 2017: De audiovisuele samenleving (19 mei)

Op vrijdag 19 mei 2017 van 9:30 tot 17:30 vindt het AVA_Net Symposium 2017 plaats in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum. Thema van het symposium is “De audiovisuele samenleving”. Deelname aan het symposium is kosteloos.

 
De productie van audiovisuele media is tegenwoordig al lang niet meer voorbehouden aan de filmmaker, omroep of kunstenaar. Overal om ons heen spelen audiovisuele media een belangrijke rol, thuis maar ook op de werkvloer. Papieren verslagen maken plaats voor videoregistraties, colleges en raadsvergaderingen worden live gestreamd, terwijl op straat de mobiele camera voortdurend aan staat. AV heeft een betekenisvolle positie gekregen op plaatsen waar voorheen nog weinig aandacht vereist was voor de archivering hiervan. Maar hoe gaan wij als AV-archiefinstellingen om met deze nieuwe bronnen van audiovisueel (erf)goed? Moet al het materiaal voor de toekomst worden veiliggesteld? En zo ja, hoe behouden en ontsluiten we dit materiaal? De hoeveelheid video’s op YouTube neemt explosief toe, maar is opslag in de cloud wel een duurzaam alternatief?

 
Eerste onderdelen van het programma bevestigd
Op 19 mei onderzoeken we tijdens het AVA_Net Symposium 2017 het groeiende belang van AV in de publieke en culturele sector en de rol die daarin voor audiovisuele archieven is weggelegd. De eerste onderdelen van het programma zijn bevestigd: zo nemen we een kijkje in de keuken van de Justitiële Informatiedienst (waar AV een centrale plaats heeft gekregen in de digitale keten), en zetten we onze tanden in het vraagstuk van videotulen bij decentrale overheden. Voor concrete technische vragen vanuit uw dagelijkse werk kunt u terecht bij een speciaal hiervoor ingerichte Tech Helpdesk. Daarnaast is er de gelegenheid tot rondleidingen in het archief van Beeld en Geluid. Ook worden op het symposium de AVA_Net Experts aan u geïntroduceerd: een netwerk van ruim 20 professionals die werkzaam zijn bij AV-beherende instellingen en als lokaal/regionaal aanspreekpunt en ‘kennishub’ hun expertise gaan delen. Via demo-installaties en korte, maar krachtige lightning talks worden tevens nieuwe cases en innovatieve ontsluitingsprojecten gepresenteerd.

 
In de aanloop naar 19 mei maken wij regelmatig nieuwe sprekers, sessies, workshops en andere programmaonderdelen bekend. Houd de website van het AVA_Net Symposium in de gaten voor updates.

 

Weergaven: 173

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden