Gegeten met de Doxis van Australië. Aanleiding: de NEN faciliteert dit jaar de bijeenkomst van de ISO-commissie Records Management. Hieraan wordt altijd deelgenomen door een stevige Australische delegatie. Dit keer nam o.a. Judith Ellis deel, voor mij aanleiding om met haar en enkele genodigden een avond door te brengen in restaurant Crème Crue te Den Haag en de Australische markt van records management naast die van Nederland te leggen.

Waarom Judith Ellis? Allereerst omdat het een geweldig sympathieke ondernemer is, die haar klanten in alles voorop stelt. En ook omdat zij niet tevreden is met wat zij –en haar medewerkers- menen te weten. Voortdurend schaaft zij aan de skills van haar onderneming.

Voor ons als haar tafelgenoten een bron van inspiratie.

Eén element wil ik hier extra aandacht geven. Wij –Doxis, mede geïnspireerd door Eric Ketelaar- vinden al jaren dat informatiemanagement gaat over twee zaken: risicomanagement en change management (ik blijf maar even in de sfeer van de Engelstalige avond). Risicomanagement gaat over de vraag waarover (welk deel van mijn business) wil ik me verantwoorden? Bij change management gaat het over de vraag en wat moeten we doen/laten om dit mogelijk te maken?

Het lijken open deuren, maar het voelde toch lekker om te weten dat ook Australië liever het risico nam om van de menu kaart te kiezen en de kok van Crème Crue daarom zijn gedrag aan moest passen.

Weergaven: 142

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Marco Klerks op 30 Oktober 2010 op 12.14
Je hebt gelijk, Eric. Ik heb even verder gezocht, maar niets openbaars gevonden. Dat die links "gestorven" zijn, komt doordat de website waarnaar ze verwijzen, gebruikt wordt voor openbare reviews. De termijn van die review is echter verlopen. (Als ik het allemaal goed begrijp)

Ander linkje: dit artikeltje van VHIC vond ik ook fijn.
Reactie van Eric Burger op 28 Oktober 2010 op 22.13
Hi Marco, die links naar de conceptnormen op Archiefforum - uit juni - zijn inmiddels dooie links. Weet jij een andere link? Niet zo'n zin om voor concepten betaalde downloads te doen, toch?
groet,
Eric
Reactie van Marco Klerks op 28 Oktober 2010 op 20.02
Voor de lezers, de bijeenkomst van NEN gaat over de nieuwe ISO 30300: Information and documentation -- Management system for records -- Fundamentals and vocabulary.

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden