Nieuwsbericht: nieuwe softwarecatalogus GEMMA versie 2.0 27 maart life !

De nieuwe softwarecatalogus van GEMMA versie 2.0 wordt op 27 maart gepresenteerd tijdens het Work in Progress congres.LinkGEMMA Softwarecatalogus is ontwikkeld ter ondersteuning van de doelen van Operatie NUP (www.operatienup.nl). Operatie NUP is een programma van KING in opdracht van VNG dat gemeenten generieke ondersteuning biedt bij de grootschalige invoering van de NUP-bouwstenen.

In de catalogus staat van ruim 100 ICT-softwareleveranciers het beschikbare en verwachte softwareaanbod voor gemeenten. Daarbij is per softwareproduct aangegeven wat de globale functionaliteit is, wat de productplanning is en welke standaarden worden ondersteund. De nieuwe versie van de Softwarecatalogus biedt tal van voordelen. Voor gemeenten en leveranciers.

 
De GEMMA Softwarecatalogus wordt onder meer uitgebreid met de optie voor gemeenten om het eigen applicatielandschap in te voeren. Dit biedt veel mogelijkheden. Zo kunnen de gegevens van een gemeente gecombineerd worden met de gegevens van een leverancier. Dat heeft als voordeel dat een gemeente een notificatie kan ontvangen wanneer een leverancier in zijn productaanbod wijzigingen aanbrengt. Met de komst van de vernieuwde Softwarecatalogus wordt het invoeren van het gemeentelijk applicatielandschap relatief eenvoudig. De gemeente hoeft alleen aan te vinken welke van de door de leveranciers ingevoerde softwareproducten gebruikt worden. Is het landschap eenmaal ingevoerd, dan kan de Softwarecatalogus deze plotten op de GEMMA applicatielandschapskaart.
 
We gaan ervaren of dit nieuwsbericht ook bewaarheid wordt.

Weergaven: 280

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden