Peter Diebels
 • Man
 • Leiderdorp Zuid-Holland
 • Nederland
Delen op Facebook Delen

De vrienden van Peter Diebels

 • José van Kasteel
 • Mathe' van derVelden
 • Bert Kampinga
 • Nadia Favié-Slaar
 • Katja
 • Bas de Groot
 • Annemieke Adema
 • Marijke de Vreede
 • Ab van Dijk
 • Raymond Alexander
 • Ria Maarssen
 • Jeroen Jonkers
 • Jack Schuemie
 • Frank van den Wildenberg
 • Marjan Dik
 

De pagina van Peter Diebels

Recente activiteiten

Yvonne Welings heeft gereageerd op blogbijdrage Handreiking Vervanging Archiefbescheiden in de review van Peter Diebels
"@Peter, is het een idee om een functionaris uit de kringen van Burgerzaken te betrekken, daar op dit gebied best wat onduidelijkheid is. http://www.breednetwerk.nl/forum/topics/vervanging-van-o-a-brondocumenten"
11 Mrt 2015
Peter Diebels posted a blog post

Handreiking Vervanging Archiefbescheiden in de review

De vorig jaar februari verschenen Handreiking Vervanging Archiefbescheiden is nu ruim een jaar te gebruiken en heeft al tot diverse vragen en reacties geleid die wellicht nopen tot een actualisatie. Voor een review op de Handreiking in de maanden maart en april willen wij graag in gesprek komen met ervaringsdeskundigen uit organisaties die de Handreiking Vervanging het afgelopen jaar hebben toegepast bij het voorbereiden, toetsen en/of actualiseren van een vervangingsbesluit. Bent u of kent u…See More
11 Mrt 2015
Peter Diebels heeft een discussie toegevoegd aan de groep Vervanging
Miniatuur

Review Handreiking Vervanging archiefbescheiden

 In februari 2014 publiceerde Archief 2020 de Handreiking Vervanging Archiefbescheiden. Dit instrument dient als handvat om het gehele proces van afweging en voorbereiding van vervanging van begin tot eind zowel juridisch als technisch als qua toetsing op een verantwoorde manier te doorlopen. De Handreiking heeft al veel reacties opgeroepen die een nadere uitleg en wellicht een actualisatie van het instrument rechtvaardigen. Om te bepalen of en op welke punten verduidelijking, aanvulling en/of…See More
16 Feb 2015
Peter Diebels heeft gereageerd op groep Archieftoezicht van Jeroen Jonkers
"Dag Jeroen, leuk artikel over twee jaar toezicht! Ik heb het met de Zuid-Hollandse inspecteurs gedeeld. De situatie dat gemeenten in Zuid-Holland konden volstaan met het invullen van toezichtgegevens op Waarstaatjegemeente is met ingang van dit jaar…"
10 Feb 2015
Peter Diebels heeft gereageerd op discussie Vervanging van overeenkomsten van Harry Kranenkamp
"Harry Ik ben erg benieuwd waar de extern juridisch adviseur heeft gevonden dat je een origineel stuk nodig om de echtheid aan te kunnen tonen en dat dat dan geen digitaal stuk zou mogen zijn. Zoals Jean-Luc al terecht opmerkt: door vervanging…"
3 Jun 2014
Peter Diebels heeft gereageerd op discussie tijdspad handboek vervanging van Eddy Machiela
"Eddy, de tijdsduur voor een vervangingstraject is heel gevarieerd: van paar maanden tot een jaar (of soms nog langer). Is allemaal sterk afhankelijk van de wensen die je als overheid hebt, de mate waarin je al zaken geregeld hebt, de afstemming met…"
16 Mei 2014
Peter Diebels heeft gereageerd op groep Vervanging van Ton de Looijer
"Eenartikel over de Handreiking vervanging archiefbescheiden staat op pagina 43 van het iBestuur magazine van april. Je vindt de PDF van het magazine op http://ibestuur.nl/magazine/ ;  "
10 Apr 2014
Peter Diebels heeft gereageerd op groep Vervanging van Ton de Looijer
"Beste Robert, Leon, Mart en anderen,   Veel dank voor jullie uitgebreide reacties! Hier hebben we veel aan. Ik heb ze gelezen en deel ze met de overige werkgroepleden. Wij zullen ze inhoudelijk bespreken en ook op reageren. Fouten of…"
19 Mrt 2014
Peter Diebels heeft gereageerd op groep Vervanging van Ton de Looijer
"Dank voor alle lof aan de werkgroepleden en andere betrokkenen van Archief 2020. Blij ook met de eerste uitgebreide reactie van Leon van Oosterom. Gebruik dit forum vooral om dergelijke signalen af te geven. Zo kunnen we vanuit Archief 2020 zaken…"
25 Feb 2014
Peter Diebels heeft gereageerd op groep Vervanging van Ton de Looijer
"Henry en anderen, De officiële release zal zijn op 25 februari a.s. De vormgeving is rond en de stuurgroep stelt de Handreiking Vervanging Archiefbescheiden volgende week, de 17e vast. Niet tekstinhoudelijk maar met name de afspraken over het…"
12 Feb 2014
Peter Diebels heeft gereageerd op groep Vervanging van Ton de Looijer
"Vormgever levert de tekst naar verwachting 10 februari aan .."
29 Jan 2014
Peter Diebels heeft gereageerd op groep Vervanging van Ton de Looijer
"Stuurgroep is unaniem akkoord gegaan en gisteren is de laatste punt op de i gezet. De tekst is definitief en de vormgever gaat nu aan de slag. Zodra diens werk gereed is zal Handreiking gepubliceerd worden "
28 Jan 2014
Peter Diebels heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
16 Jan 2014
Peter Diebels heeft gereageerd op groep Vervanging van Ton de Looijer
"Op 17 december is de 6e versie van de Handreiking Vervanging besproken. Dit heeft geleid tot nog een aantal inhoudelijke wijzigingen, waar alle aanwezigen mee konden instemmen. Verder waren er ook nog enkele tekstuele aanpassingen.In week 2 zetten…"
3 Jan 2014
Peter Diebels heeft gereageerd op groep Vervanging van Ton de Looijer
"Vandaag - 9 december 2013 -  had ik jullie graag gemeld dat de Handreiking Vervanging gereed zou zijn en voor eenieder te downloaden. Helaas moet ik nog wat geduld van jullie vragen. De laatste, definitieve versie is door de leden van de…"
9 Dec 2013
Peter Diebels heeft gereageerd op groep Vervanging van Ton de Looijer
"Update Handreiking Vervanging   De Handreiking nadert zijn voltooiing. Op 29 oktober is de werkgroep voor de laatste maal bijeen geweest om de definitieve tekst, ingekomen reacties van enkele geconsulteerde experts en nog openstaande zaken…"
7 Nov 2013

Profielgegevens

About me
Als archivaris opgeleid in 1988 gaan werken bij ODRP, later Doxis en na 3 jaar Nederlandse Spoorwegen in 2001 als senioradviseur bij VHIC. Sinds 1 november 2010 adjunct- provinciaal archiefinspecteur en per 1 mei 2013 provinciearchivaris bij de provincie Zuid-Holland.
Verder ben ik redacteur bij de SDU en lid van de archiefcommissie van de VNG. Mijn belangstelling gaat uit naar organisatievraagstukken rond de (documentaire) informatievoorziening en het vraagstuk van waarderen en selecteren.
Website
http://www.pzh.nl

De blog van Peter Diebels

Handreiking Vervanging Archiefbescheiden in de review

Geplaatst op 11 Maart 2015 om 14.22 1 Opmerking

De vorig jaar februari verschenen Handreiking Vervanging Archiefbescheiden is nu ruim een jaar te gebruiken en heeft al tot diverse vragen en reacties geleid die wellicht nopen tot een actualisatie. Voor een review op de Handreiking in de maanden maart en april willen wij graag in gesprek komen met ervaringsdeskundigen uit organisaties die de Handreiking Vervanging het afgelopen jaar hebben toegepast bij het voorbereiden, toetsen en/of actualiseren van een vervangingsbesluit. Bent u of kent…

Doorgaan

Jaarverslag Randstedelijke archiefinspectie 2009-2010 verschenen

Geplaatst op 18 Augustus 2011 om 17.40 2 Opmerkingen

Kwaliteit randstedelijke digitale archivering onder druk

 

Het provinciale archieftoezicht heeft tot goede resultaten geleid: 93% van alle gemeenten in de Randstad zijn eind 2010 aangesloten bij professionele archiefdiensten of hebben een eigen archivaris benoemd. De publieke belangstelling voor archieven is de laatste jaren flink toegenomen, gestimuleerd door de nieuwe publieksfuncties en websites bij veel archiefdiensten. Wel zijn er zorgen over de voortdurende…

Doorgaan

Prikbord (4 commentaren)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 26 Augustus 2009 om 10.14 zei Anton Ike...
Hoi Peter,
Wat leuk dat ik je naam ook hier weer tegenkom. Hoe gaat het met je?
Momenteel ben ik werkzaam bij de gemeente Ede als Senior DIV medewerker. Het bevalt me uitstekend. Ik ben weer benieuwd naar jou inbreng in het vakgebied.
Op 21 Juli 2009 om 8.01 zei Anouk Lavrijsen...
Hallo Peter, als je een bericht naar info@boekel.nl stuurt, dan komt het wel goed.

groetjes Anouk
Op 7 Maart 2009 om 10.35 zei Frieke H...
Nou kom ik je hier ook tegen... Leuk :-) Benieuwd wat voor licht jij gaat werpen op de verschillende topics. BAG en e-archiving zijn er in ieder geval twee die flink leven.

groet, Frieke
Op 6 Maart 2009 om 13.24 zei Yvonne Welings...
Dag Peter,

Volgens mij ken ik je nog van het project Spoorwefen toen nog Rijksarchief. Leuk dat je lid bent geworden !!

Yvonne Welings
 
 
 

© 2016   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden