Martijn Kerkhof
  • Man
  • Gouda
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen
 

De pagina van Martijn Kerkhof

Recente activiteiten

Martijn Kerkhof heeft gereageerd op blogbijdrage Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed signaleert risico’s nieuwe werkwijze e-mailarchivering Rijksoverheid van Jolanda de Jong
"Toen ik laatst bij het Nationaal Archief de Capstone methode noemde gingen ze erg zuur kijken, dus ik snap wel dat de IOE er kritiek op heeft. Overigens ben ik van mening dat het hoe dan ook een vooruitgang is op wat er nu is en dat het een prima…"
18 Jun
Martijn Kerkhof heeft gereageerd op discussie Rapportage Informatiehuishouding van Michel Weber
"Het hangt er een beetje op voor welke organisatie je dit doet, waar deze staat in zn ontwikkeling en hoe de processen binnen die organisatie zijn ingericht. - Je kunt op strategisch en tactisch niveau verschillende handreikingen gebruiken, dit…"
18 Jun
Martijn Kerkhof heeft gereageerd op discussie Publieke waarden Archiefwet- Bibliotheekwet ? van Yvonne Welings
"Deze gezichten liggen in elkaars verlengde. Procesondersteuning, verantwoording, historische waarde; het is het zelfde archief maar met een andere tijd. Wet open overheid en andere wetten die actieve openbaarmaking regelen, leggen het…"
5 Jun
Martijn Kerkhof heeft gereageerd op discussie Archiefbescheiden Auditdienst Rijk van Raymond Juliana
"Alle! Beschikt de auditdienst rijks over een selectielijst? Dan weet je in elk geval waar de nadruk op gelegd word. Quote archiefwet artikel 1 In deze wet en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder: a. Onze minister: Onze Minister van…"
3 Jun
Martijn Kerkhof heeft gereageerd op discussie Inrichtingssystematiek zaaksysteem van Brigitta Arkema
"De beste methode is om de autorisatie aan de zaaktypen, of beter nog de zaaktypegroepen, te hangen. Daarnaast baseer je dit op rollen in het proces. Met de stap naar zaakgericht werken gaat een organisatie meer procesgericht werken. Vaak denkt men…"
27 Mei
Yvonne Welings heeft gereageerd op blogbijdrage Overwegingen besturen KVAN/BRAIN bij herziening Archiefwet van Martijn Kerkhof
"Dank voor het plaatsen. Ik zie de gemeentearchivaris niet als FG, maar wel als privacy officier. Hoe zie jij dat? Verkorting naar 25 jaar als openbaarheidsregime lijkt me niet reeel, AVG is zwaardere wetgeving."
15 Apr
Martijn Kerkhof posted a blog post

Overwegingen besturen KVAN/BRAIN bij herziening Archiefwet

De besturen van KVAN/BRAIN hebben, mede op basis van de uitkomsten van de recente ledenbijeenkomsten over de Archiefwet, hun overwegingen ten aanzien van de wetsherziening op papier gezet.De inhoud van het stuk is op 3 april besproken met en meegegeven aan het projectteam voor de wetsherziening. In dit overleg met Afke van Rijn, directeur Creatieve Industrie en Media bij OCW, en Anita Groeneveld, Hoofd Informatie en Bibliotheekbeleid bij OCW, is afgesproken dat de input van KVAN/BRAIN wordt…See More
15 Apr
Martijn Kerkhof heeft gereageerd op discussie Uitbesteden postregistratie van Tim Lelieveld
"Goedemorgen Tim. Klopt!"
11 Mrt
Martijn Kerkhof heeft gereageerd op discussie Uitbesteden postregistratie van Tim Lelieveld
"Ik ben hier een maand geleden op bezoek geweest. Het is wel heel gaaf om te zien wat ze daar doen. Boeken uit de VOC tijd digitaliseren. Grote boekscanners, een stuk of 15 die tegelijk draaien in een vroege en een late shift.... en dat is nog maar…"
8 Mrt
Martijn Kerkhof heeft gereageerd op discussie Uitbesteden postregistratie van Tim Lelieveld
"Hier bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg is het scannen uitbesteed aan de belastingdienst. Zij zijn ook shared service centre voor de overheid, hierdoor kan het aanbesteden in sommige gevallen iets makkelijker verlopen heb ik begrepen. Je kunt…"
8 Mrt
Martijn Kerkhof heeft gereageerd op discussie Cijfers over digitale poststroom in het kader van Berichtenbox MijnOverheid van Arco Vuik
"Hey Arco! Geen gemeente maar hier is de verhouding 150 digitaal op 75 post, per dag. Een en ander is natuurlijk wel sterk afhankelijk van hoever je digitale dienstverlening is. Waarom is dat belangrijk in de 'robuustheid van de koppeling?'"
6 Mrt
Martijn Kerkhof heeft gereageerd op discussie Roep om Algemene Wet op Overheidsinformatie van Yvonne Welings
"Het probleem is vooral dat de verschillende wetten verschillende perspectieven vertegenwoordigen. De archiefwet is, in essentie, er één vanuit erfgoed. WOB is er één van verantwoording over openbaar bestuur. Ik ben as we…"
6 Mrt
Martijn Kerkhof heeft gereageerd op discussie Werkende digitale postkamer, kennis en ervaringen gevraagd van Wim van Loon
"De digitale postkamer, voor ongeclassificeerde informatie aan de poort, heeft in Gouda slechts kort gelopen. Doordat er nauwelijks gestuurd is op juist gebruik was het uiteindelijk niet veel meer dan een korte gegevensvalidatie. De classificatie,…"
22 Okt 2018
Yvonne Welings heeft een reactie achtergelaten voor Martijn Kerkhof
"Beste Martijn, Leuk dat je lid geworden bent. Je bent ons 3.000ste lid!!!!! We zijn in 2008 met deze community gestart. Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar. Je kunt ook lid worden van verschillende groepen zoals…"
26 Feb 2018
Martijn Kerkhof neemt deel aan het evenement van Ankie Overmars

Digitale transformatie van Zuid-Holland naar Estland en terug in Provincie Zuid Holland

Maart 8 2018 hele dag
Op 8 maart 2018 staan de digitalisering en de gevolgen die dat heeft voor mens  en organisatie centraal. Het startpunt is een visie op informatievoorziening en een bijpassend kwaliteitssystem. We maken een vergelijking tussen de digitalisering in  Estland en die bij de PZH. Wat kunnen we leren van de verschillen? Voor medewerkers zijn de veranderingen groot. Wat verandert er aan rollen, taken en competenties?Het volledige programma is te vinden op onze website …See More
26 Feb 2018
Martijn Kerkhof neemt deel aan het evenement van IMF Academy
Miniatuur

Informatiemanagement in de publieke sector in Amersfoort

Maart 5 2018 hele dag
Informatiemanager op strategisch en tactisch niveau – u wordt gezocht!Managers die de verbinding kunnen leggen tussen organisatie, strategie en informatiemanagement worden op dit moment – met name in publieke organisaties – veel gevraagd. Wilt u uw organisatie versterken op het snijvlak van bestuurlijke processen, informatievoorziening en IT? Dan is dit de…See More
26 Feb 2018

De blog van Martijn Kerkhof

Overwegingen besturen KVAN/BRAIN bij herziening Archiefwet

Geplaatst op 15 April 2019 om 13.30 1 Opmerking

De besturen van KVAN/BRAIN hebben, mede op basis van de uitkomsten van de recente ledenbijeenkomsten over de Archiefwet, hun overwegingen ten aanzien…
Doorgaan

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 26 Februari 2018 om 16.04 zei Yvonne Welings...

Beste Martijn,

Leuk dat je lid geworden bent. Je bent ons 3.000ste lid!!!!! We zijn in 2008 met deze community gestart.

Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar. Je kunt ook lid worden van verschillende groepen zoals e-depot, privacy en security (nieuwe groep), kwaliteitsgroep informatie management, archieftoezicht, opleidingen, vacatures, zaakgericht werken, de nieuwe omgevingswet, waardering en selectie en open data.

Met vriendelijke groet,

Yvonne Welings

 
 
 

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden