Martijn Kerkhof
  • Man
  • Gouda
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen
 

De pagina van Martijn Kerkhof

Recente activiteiten

Martijn Kerkhof heeft gereageerd op discussie I-navigator en AVG (verwerkingenregister) van Clement Hoek
"Ha Clement!  Ik heb geen ervaring om i navigator te gebruiken voor dit doel maar ken hem nog wel vrij goed uit Gouda. Volgens mij moet je een beetje architectuur denken op deze vraag loslaten; Techniek: Is de I Navigator hier technisch…"
14 Okt 2019
Martijn Kerkhof heeft gereageerd op discussie Datagestuurd toezicht op grond van Archiefwetgeving van Yvonne Welings
"Goede ontwikkeling. Al vergt dit natuurlijk wel maatwerk per organisatie. Een query over de gebruikte bestandstypen, foutmarges bij zaken die door informatiebeheer gecorrigeerd worden etc vergen allemaal al een verder ontwikkelde organisatie, maar…"
9 Okt 2019
Martijn Kerkhof heeft gereageerd op blogbijdrage Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed signaleert risico’s nieuwe werkwijze e-mailarchivering Rijksoverheid van Jolanda de Jong
"Toen ik laatst bij het Nationaal Archief de Capstone methode noemde gingen ze erg zuur kijken, dus ik snap wel dat de IOE er kritiek op heeft. Overigens ben ik van mening dat het hoe dan ook een vooruitgang is op wat er nu is en dat het een prima…"
18 Jun 2019
Martijn Kerkhof heeft gereageerd op discussie Rapportage Informatiehuishouding van Michel Weber
"Het hangt er een beetje op voor welke organisatie je dit doet, waar deze staat in zn ontwikkeling en hoe de processen binnen die organisatie zijn ingericht. - Je kunt op strategisch en tactisch niveau verschillende handreikingen gebruiken, dit…"
18 Jun 2019
Martijn Kerkhof heeft gereageerd op discussie Publieke waarden Archiefwet- Bibliotheekwet ? van Yvonne Welings
"Deze gezichten liggen in elkaars verlengde. Procesondersteuning, verantwoording, historische waarde; het is het zelfde archief maar met een andere tijd. Wet open overheid en andere wetten die actieve openbaarmaking regelen, leggen het…"
5 Jun 2019
Martijn Kerkhof heeft gereageerd op discussie Archiefbescheiden Auditdienst Rijk van Raymond Juliana
"Alle! Beschikt de auditdienst rijks over een selectielijst? Dan weet je in elk geval waar de nadruk op gelegd word. Quote archiefwet artikel 1 In deze wet en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder: a. Onze minister: Onze Minister van…"
3 Jun 2019
Martijn Kerkhof heeft gereageerd op discussie Inrichtingssystematiek zaaksysteem van Brigitta Arkema
"De beste methode is om de autorisatie aan de zaaktypen, of beter nog de zaaktypegroepen, te hangen. Daarnaast baseer je dit op rollen in het proces. Met de stap naar zaakgericht werken gaat een organisatie meer procesgericht werken. Vaak denkt men…"
27 Mei 2019
Yvonne Welings heeft gereageerd op blogbijdrage Overwegingen besturen KVAN/BRAIN bij herziening Archiefwet van Martijn Kerkhof
"Dank voor het plaatsen. Ik zie de gemeentearchivaris niet als FG, maar wel als privacy officier. Hoe zie jij dat? Verkorting naar 25 jaar als openbaarheidsregime lijkt me niet reeel, AVG is zwaardere wetgeving."
15 Apr 2019
Martijn Kerkhof posted a blog post

Overwegingen besturen KVAN/BRAIN bij herziening Archiefwet

De besturen van KVAN/BRAIN hebben, mede op basis van de uitkomsten van de recente ledenbijeenkomsten over de Archiefwet, hun overwegingen ten aanzien van de wetsherziening op papier gezet.De inhoud van het stuk is op 3 april besproken met en meegegeven aan het projectteam voor de wetsherziening. In dit overleg met Afke van Rijn, directeur Creatieve Industrie en Media bij OCW, en Anita Groeneveld, Hoofd Informatie en Bibliotheekbeleid bij OCW, is afgesproken dat de input van KVAN/BRAIN wordt…See More
15 Apr 2019

De blog van Martijn Kerkhof

Overwegingen besturen KVAN/BRAIN bij herziening Archiefwet

Geplaatst op 15 April 2019 om 13.30 1 Opmerking

De besturen van KVAN/BRAIN hebben, mede op basis van de uitkomsten van de recente ledenbijeenkomsten over de Archiefwet, hun overwegingen ten aanzien…
Doorgaan

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 26 Februari 2018 om 16.04 zei Yvonne Welings...

Beste Martijn,

Leuk dat je lid geworden bent. Je bent ons 3.000ste lid!!!!! We zijn in 2008 met deze community gestart.

Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar. Je kunt ook lid worden van verschillende groepen zoals e-depot, privacy en security (nieuwe groep), kwaliteitsgroep informatie management, archieftoezicht, opleidingen, vacatures, zaakgericht werken, de nieuwe omgevingswet, waardering en selectie en open data.

Met vriendelijke groet,

Yvonne Welings

 
 
 

© 2021   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden