What do you want to do ?
New mail
Wij hadden gisteren een discussie over het starten van vervanging van bouwvergunningen en ook vernietigen voor vaststelling van een handboek en een vervangingsbesluit. De betreffende persoon beweerde dat je al kan beginnen met vervanging en vernietigen voor de vaststelling. Volgens mij klopt dit niet hoe staan jullie hier in?

Weergaven: 87

Berichten in deze discussie

De Algemene wet bestuursrecht is idd van toepassing, na het collegebesluit met de bijhorende bekendmaking moet je formeel de te verwachten reacties afwachten. Die termijn is zes weken na bekendmaking.

Voorbeeld gemeente Roosendaal, voor het stellen van beperkingen op de openbaarheid bij overbrengingen is ook de Awb van toepassing, zie VNG handreiking.

Het vervangingsbesluit is een collegebesluit, waarop de Awb van toepassing is. Je moet die procedure eerst doorlopen voordat je kunt beginnen. Je loopt anders het risico dat je zaken hebt gedaan die onomkeerbaar zijn, terwijl er zienswijzen kunnen ingediend die het besluit beïnvloeden en je handelswijze kunnen veranderen.

Dan zijn er documenten weg die niet meer terug te halen zijn en die heb je dan onrechtmatig vernietigd.

RSS

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden