Zoeken en vinden

Met de komst van de Wet open overheid (Woo) lijkt het zoeken en vinden steeds hoger op de bestuurlijke agenda te komen. Zoeken en vinden was al een issue, omdat informatie overal en nergens staat. Denk aan netwerkschijven, e-mailboxen, MS365, DMS en de vele taak specifieke applicaties. Niet alleen de Woo speelt een rol. De reden waarom de toeslagenaffaire zo langzaam wordt afgehandeld, heeft ook te maken met het niet snel kunnen vinden van informatie. De informatie staat op netwerkschijven in allerlei verschillende mapjes. Het duurt soms een dag voordat de informatie van een bezwaar bij elkaar is gevonden. 

Woo-tooling

Dit jaar lijken er steeds meer spelers op de markt te komen, die op die vraag inspelen.

My Lex en ZyLAB al lang bezig op deze markt, maar ik heb de volgende partijen voorbij zien komen:

- Open T/a>/p>

Rx.Open - Visma Roxit

Vraag

Welke keuze maak jij als gemeente, ervaringen zijn welkom. 

Ken je WooGLe al? 

Het doel van Woogle is om te laten zien wat er allemaal mogelijk wordt als overheidsinformatie echt herbruikbaar is. Woogle is één plek waar alle documenten vrijgegeven onder de Wet open overheid (Woo) uit alle 17 informatiecategorieën en van alle bestuursorganen makkelijk en snel te vinden zijn. Woogle probeert op het moment van toevoegen van een documentsoort van een bestuursorgaan compleet te zijn. Actueel houden van data is alleen mogelijk voor bestuursorganen die bij ons aangesloten zijn.

Dit project wordt uitgevoerd door wetenschappers aan de Universiteit van Amsterdam (bij Informatica en Archiefwetenschappen), in het kader van een NWO Access project naar het toegankelijk maken informatie van lagere overheden.

About - WooGLe (wooverheid.nl)

Weergaven: 393

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Yvonne, wij zijn nu drukdoende, samen met een aantal WOO coördinatoren van onze klanten, om vanuit ons (pr)e-depot te gaan publiceren ihkv de WOO. Hiermee wordt niet alleen publicatie geregeld maar ook het duurzaam vastleggen van de achterliggende informatie.

Wederom een mooie ontwikkeling, jullie hebben toch een aparte zoekmachine? 

Wij maken inderdaad gebruik van enterprise search maar die is geïntegreerd in onze oplossing.

Yvonne Welings zei:

Wederom een mooie ontwikkeling, jullie hebben toch een aparte zoekmachine? 

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden