Als een woning ontruimd moet worden werd er bij de gemeente Zevenaar in het verleden de inboedel tijdelijk in containers bij de Werf opgeslagen, omdat dit geen wettelijke taak van de gemeente is, gebeurt dit nu ook niet meer.

Er werd tot nu toe van de kennisgeving van ontruiming ook altijd een nieuwe zaak gestart, dit gebeurt nu ook niet meer, er komen nog wel regelmatig kennisgevingen bij de gemeente binnen, deze worden nu rechtstreeks doorgestuurd naar de afdeling die ze tijdelijk bewaren.

Mijn vraag is hoe andere gemeenten hiermee omgaan, wel registreren en een zaak van maken, of doorsturen naar de vakafdeling of helemaal niets mee doen, bij ons is het nu niet helemaal duidelijk wat er nu mee moet gebeuren.

Weergaven: 177

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Als reactie op bovenvermeld  onderwerp heb ik nog geen reacties mogen ontvangen.

Is de gemeente Zevenaar hierin uniek in Nederland en worden er in andere gemeente geen woningen ontruimd?, ik denk het niet!

Ik zou graag willen weten hoe andere gemeenten met dit "probleem" omgaan, het kan natuurlijk zijn dat iedereen nog op vakantie is, ik wacht de reacties dus graag af

Hoi Bert,

Als je organisatie (geheel) digitaal werkt zou je van de kennisgeving een zaak kunnen maken en deze digitaal routeren naar de vakafdeling. Mocht je analoog werken dan stuur je de kennisgeving op papier door naar de vakafdeling. In beiden gevallen geldt dat na behandeling door de vakafdeling de zaak dan wel het fysieke exemplaar naar de DIV afdeling moet. Als jullie organisatie dit enkel ziet als kennisgeving dan volstaat bewaren van het stuk of de zaak voor 1 jaar conform 19.1 Selectielijst 2017.

In mijn organisatie werken digitaal zoals ik hierboven schets.

Ik ben overigens van mening dat voor adequaat informatiebeheer een organisatie altijd dient te weten welke stukken zij heeft ontvangen, opgesteld en verstuurd ook als de (informatie)waarde nihil is. Een wedervraag aan jou is dan ook: Hoe gaan jullie om met andere kennisgevingen of bijvoorbeeld circulaires?

Antwoorden op discussie

RSS

© 2017   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden