Na invoering van zaakgericht werken zijn de processen met een externe trigger (klantvraag) gedigitaliseerd. Een besluit wordt ondertekend dmv een case in Corsa. Die handtekening wordt sinds 2011 gebruikt.

Op dit moment worden de interne processen gedigitaliseerd. Bijvoorbeeld reiskostendeclaraties, jaargesprekken. Hoewel de documenten netjes worden opgeslagen in Corsa, zit er nog steeds een stap in van: printen, met de pen ondertekenen en weer inscannen. Die stap willen we vervangen door digitaal ondertekenen, of paraferen, of misschien een andere optie.

Mijn vraag is of er organisaties zijn die dit soort processen op een generieke wijze hebben ingericht in hun DMS of zaaksysteem? Bijvoorbeeld door een case te bouwen in Corsa?

Weergaven: 706

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

@Jean-Luc, veel gemeenten zijn Youforce gaan gebruiken voor dit soort processen.

Wat is het verschil met het ondertekenen van processen met een interne  of externe trigger? Kan je dat proces /die methode niet gewoon hergebruiken?

Beste methode blijft natuurlijk om het ondertekenen te verminderen. In de voorbeelden zou toch een vinkje meer dan voldoende moeten zijn?

Helder!

Klinkt als een degelijke aanpak: verminderen van handtekening en waar toch (tijdelijk) nodig hergebruik van een bestaande methode.

We hadden wat HR-processen in Case gebouwd (zonder handtekening uiteraard), maar de HR-processen zijn inmiddels allemaal verhuisd naar de "backoffice" AFAS/Driessen.

Ik zou alleen op verzoek een handtekening in een proces in laten bouwen. Als er niet expliciet om gevraagd moet je het gewoon weglaten. Iedere complexiteit die je kunt weglaten is meegenomen...

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden