Eerder is discussie gweest over de bewaartermijn van verslagen van functionerings- en beoordelingsgesprekken. Ik deel het standpunt van o.a. CPB dat deze niet langer dan noodzakelijk bewaard moeten worden, dus niet 10 jaar na einde dienstverband. Op de site van het CPB staat dit:
"Voor sommige gegevens uit een personeelsdossier bestaan geen wettelijke bewaartermijnen. Voor die gegevens geldt over het algemeen een bewaartermijn van twee jaar nadat het dienstverband is beëindigd. Mochten die gegevens echter in een eerdere fase al niet meer nodig zijn, dan moet u ze direct verwijderen. Enkele voorbeelden: verslagen van functionerings- en beoordelingsgesprekken, arbeidsovereenkomsten en wijzigingen hierin, correspondentie over benoeming, promotie, degradatie en ontslag, afspraken over werkzaamheden voor de ondernemingraad, getuigschriften en administratieve verzuimgegevens."

Als je het zo leest zou je kunnen zeggen dat besluiten omtrent wijzigingen arbeidsduur, toekenning extra periodiek en arbeidsovereenkomsten waarop een wijziging heeft plaatsgevonden e.d. vernietigd kunnen worden. Dus bijv. de brief waarin een besluit tot promotie wordt medegedeeld kan al vrij snel worden vernietigd. Hoewel ik niet zo bewaarderig ben heb ik hier wel twijfel bij.
 
Gedurende het dienstverband wil je toch wel inzicht in hoe dit dienstverband is verlopen? Na het dienstverband kunnen tussentijdse arbeidsovereenkomsten wel weg en hou je de laatste over. Stel dat je eea vernietigd, dan heb je aan het eind van een 40-jarig dienstverband niks om een verhaal aan op te hangen over het verloop van het dienstverband?

Weergaven: 229

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Als Master student Bedrijfscommunicatie aan de KULeuven ben ik momenteel m'n thesis aan het schrijven rond informele communicatie op de werkvloer. Voor mijn onderzoek heb ik een survey opgesteld die op zulke vormen van communicatie een licht moet schijnen. Ik ben dan ook hard op zoek naar respondenten die 15 minuten de tijd willen nemen om deze in te vullen.
Alvast bedankt!
https://www.surveymonkey.com/s/XDPNX3J

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden