2018 stond in het teken van de AVG, een ontwikkeling die zich ongetwijfeld voortzet naar 2019. Een ander belangrijk vraagstuk voor 2019 is de Omgevingswet. Op BREED kennen we een aparte groep om informatie hierover te delen.

Veel overheden hebben afgelopen jaar een I-Visie vastgesteld of zijn bezig die op te stellen. in deze I-visie gebaseerd op Digitale Agenda 2020 (DA 2020) is geformuleerd. Omdat gemeenten steeds meer samen organiseren is er voor het opstellen van de visie Uitgangspunten%20Informatiebeleid.docx beschikbaar. Ook de uitkomsten van die I-visies worden op de websites gedeeld.

Ik noem als voorbeelden de  i-visie.pdf van de gemeente Amsterdam en i_visie_210916.pdf van de gemeente Apeldoorn. Het beheer van data wordt steeds belangrijker, je ziet nu al dat er bij gemeenten een grote vraag is naar data-analisten. De Archiefwet wijzigt en we krijgen een nieuwe Wet Open Overheid (WOO). Opvallend dat deze niet benoemd zijn door VNG realisatie als aandachtspunten.

Met het oog op het nieuwe jaar 2019 roep ik ieder lid van BREED op nieuwe ontwikkelingen te melden opdat we kunnen blijven leren van elkaar.

Weergaven: 233

Hierop reageren

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden