Inritten (of uitritten): omgevingsvergunning voor aanleg, verbreding, legalisering, verleggen/verplaatsen

Beste collega's,

Bij mij is enige twijfel toegeslagen omtrent de bewaartermijn voor de Omgevingsvergunningen aanleg van inritten/uitritten. Volgens de Selectielijst 2020, grondslag 11.1 is voor verleende toestemming voor aanleg van een inrit de bewaartermijn 1 jaar, afhankelijk van de bestaans- of geldigheidsduur van het procesobject. 

Hoe gaan we hiermee om als niet duidelijk is hoelang de inrit (het procesobject) gaat bestaan?

Of is hier dan toch grondslag 11.1.6 van toepassing: een verleende omgevingsvergunning voor aanleg (valt hieronder ook de aanleg van een inrit?), met als waardering te Bewaren.

Ik ben meer in het algemeen wel benieuwd hoe overige gemeenten omgaan met het bepalen van bewaartermijnen van procesobjecten waarvan de bestaans- of geldigheidsduur op moment van archivering niet zeker is vast te stellen.

Alvast bedankt voor jullie advies!

Vriendelijke groeten,
Chris Brugman
Gemeente Bladel

Weergaven: 528

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Het ligt aan het proces, maar in het geval van omgevingsvergunningen is het niet vreemd om deze dan blijvend te bewaren. Als voorbeeld de sloopvergunningen, die waren onder het regime van voorgaande selectielijsten te vernietigen na sloop van het object. Deze zijn bij veel gemeenten blijvend bewaard omdat panden nogal lang kunnen blijven bestaan.

Als jullie vinden dat bovenstaande ook een steekhoudend argument is voor inritten, dan staat je niets in de weg om dit via het SIO van je gemeente dit te regelen.

Zolang je in je organisatie niet goed ingeregeld krijgt dat er altijd een einddatum bij de zaak wordt ingevoerd bij het opheffen van het procesobject vind ik dit een hele valide optie. Cultuur-historisch gezien zou je dan in de toekomst een heel mooi overzicht kunnen maken van alle inritten die in een bepaalde periode zijn aangelegd. ;-)

Wouter, dankjewel voor je reactie.

Veel organisaties kiezen er voor om dit soort vergunningen af te stemmen op een vaste termijn van 40 of 50 jaar. Binnen die termijn zijn wegen ongetwijfeld gereconstrueerd waarbij in-en uitritten worden meegenomen, zijn vergunningen wellicht al vervallen of gewijzigd en is ook verjaring van toepassing. Voor het historisch besef zal een dergelijke vergunning m.i. geen enkel belang dienen dus zou ik adviseren deze zeker niet op permanente bewaring afstellen.

Harry, bedankt, duidelijk. 

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden