Wie heeft ervaring met het inrichten van de archiefmodule van het zaaksysteem InProces? 

Wij willen deze gaan inrichten maar wel onder het motto "beter goed gejat dan slecht bedacht". 

Weergaven: 856

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Neem eens contact op met de gemeenten Goirle en Dongen.

Er is een mogelijkheid om je smart documents gelijk vanuit het Zaaksysteem in te richten.

Hoi Yvonne, 

Bedoel je met "smart documents" digitale formulieren?

Nee, de een noemt het sjablonengenerator en de ander smart documents. Ik bedoel de standaard opbouw van een document, collegevoorstel, memo en dergelijke. In mijn omgeving moet ik die eerst opslaan op mijn netwerkschijf en dan uploaden naar hert Zaaksysteem, bij InProces hoeft dat niet. Overigens heb ik wel geruchten vernomen dat inProces niet wordt doorontwikkeld, heb jij daar mee van gehoord?

Wij gaan de opvolger van i-WRITER gebruiken (Templafy ). Dat biedt dezelfde integratie. 

De gemeente Amstelveen heeft archiefprocessen ingericht in InProces. Als je wil weten waarom en hoe, neem dan contact op Milo van der Burgt (m.van.der.burgt@amstelveen.nl).

Hallo Yvonne en alle meelezers,

Ik wil even reageren op het gerucht dat InProces niet verder door ontwikkeld wordt. Visma Roxit heeft in 2018 een nieuwe versie van het zaaksysteem met een totaal nieuwe gebruikersinterface geïntroduceerd, namelijk Rx.Enterprise (voorheen als projectnaam InProces Fuse genoemd). Rx.Enterprise is ontwikkeld als “zelfverklarende software”: een moderne, intuïtieve en gebruikersvriendelijke oplossing  voor eindgebruikers om een hoge gebruikersadoptie te realiseren. Tot op heden ondersteunt Visma Roxit zowel de oude ‘Classic’ versie van InProces als de nieuwe versie, Rx.Enterprise. Het onderhouden en door ontwikkelen van twee verschijningsvormen van het product is voor Visma Roxit een onwenselijke situatie omdat dit dubbele ontwikkelingscapaciteit vergt. Door alle klanten naar de nieuwe versie te migreren kunnen we alle ontwikkelcapaciteit centreren op de verdere doorontwikkeling van een product en zo sneller en adequater reageren in relatie tot wet- en regelgeving en nieuwe gebruikerswensen. Om die reden heeft Visma Roxit al haar InProces Classic klanten geïnformeerd dat de huidige verschijningsvorm van InProces Classic per 31-12-2020 niet meer ondersteund zal worden.

Bij de ontwikkeling van Rx. Enterprise is gefocust op het realiseren van een moderne, intuïtieve en gebruikersvriendelijke oplossing voor eindgebruikers om een hoge gebruikersadoptie te realiseren. Voor de uitwerking van de gebruikersschermen van Rx.Enterprise is gebruik gemaakt van de bewezen ontwerpprincipes van Google’s “Material Design”. Deze wordt veel toegepast bij social media platformen waar uw medewerkers dagelijks mee werken. Onderstaand vindt u een drietal ontwerpprincipes die Visma Roxit heeft toegepast welke bijdragen aan de gebruiksvriendelijkheid om snel en interactief te anticiperen op de hulpvraag van een eindgebruiker.

 

  • 1e ontwerpprincipe: Het materiaal is de metafoor. Bij dit 1e ontwerpprincipe is het uitgangspunt dat het belangrijkste het dichtste bij is en het minste aantal klikken kost. Alsof je een stapel papier op je bureau hebt liggen met het belangrijkste document bovenop waar je het snelste bij wilt zijn. Het minste aantal kliks is nodig om bij de belangrijkste taak te komen.
  • 2e ontwerpprincipe: Brutaal, grafisch en internationaal. Bij dit 2e ontwerpprincipe ligt de nadruk op het visuele aspect. Datgene wat het meest belangrijk is, moet visueel duidelijk zijn en het meest in het oog springen. De grafische aspecten zijn simpel en met een duidelijke reden toegepast én herkenbaar zoals Facebook en Google.
  • 3e ontwerpprincipe: Beweging geeft betekenis. Bij dit 3e ontwerpprincipe ligt de nadruk op beweging: beweging ondersteunt gebruikers bij het uitvoeren van hun taken en acties. De beweging past hierbij. De richting van de beweging is ondersteunend aan de handeling.

Samengevat. Ja het gerucht klopt dat InProces Classic niet verder meer doorontwikkeld wordt. Maar....InProces Classic heeft een moderne, gebruikersvriendelijke opvolger, namelijk Rx.Enterprise.

Mocht je nog vragen hebben, bel of mail me gerust

Met vriendelijke groeten

Marcel Stevens

Visma Roxit

06 53 28 21 18

marcel.stevens@roxit.nl


Yvonne Welings zei:

Nee, de een noemt het sjablonengenerator en de ander smart documents. Ik bedoel de standaard opbouw van een document, collegevoorstel, memo en dergelijke. In mijn omgeving moet ik die eerst opslaan op mijn netwerkschijf en dan uploaden naar hert Zaaksysteem, bij InProces hoeft dat niet. Overigens heb ik wel geruchten vernomen dat inProces niet wordt doorontwikkeld, heb jij daar mee van gehoord?

Dank voor je toelichting Marcel, klopt het dat het nieuwe systeem niet eerder dan 2021 op de markt komt?

Nee dat klopt niet. 2021 hebben wij het streven dat geen organisatie meer op InProces Classic zit. Een groot aantal overheidsorganisaties werken met de oplossing Rx.Enterprise. Denk dan aan o.a. de 7 Drechtsteden gemeenten, Amstelveen/Aalsmeer, Altena, Waalwijk, Goirle, Dongen, Overbetuwe, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Regio Twente, NIWO, Provincie Overrijssel. Daarnaast zijn we met diverse migratietrajecten van Inproces Classic naar Rx.Enterprise en nieuwe implementatietrajecten.  

Yvonne Welings zei:

Dank voor je toelichting Marcel, klopt het dat het nieuwe systeem niet eerder dan 2021 op de markt komt?

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden