Wijziging taken Beschermd Wonen
Naast de Wet inburgering is vanaf 1 januari 2022 ook de werkwijze van Beschermd wonen gewijzigd. Was voor 1 januari 2022 beschermd wonen alleen een taak voor een centrumgemeente namens het Rijk, nu is het een taak van álle gemeenten. En per 1 januari 2021 staat de Wlz ook open voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Beschermd Wonen is het tijdelijk wonen in een accommodatie, omdat de zorg voor de cliënt niet planbaar is. Er is dan ook 7 x 24 uur professionele zorg en ondersteuning beschikbaar. Het uitgangspunt is dat men daarna weer zelfstandig gaat wonen.

Link naar website VNG

Regiosamenwerking

Wat we zien is, daar waar een gemeente al centrumgemeente  van het Rijk al was, de taken voor de regio worden verricht door de centrumgemeente. Dat betekent dat er afspraken moeten worden gemaakt op het gebied van archivering, mandaten, informatiebeveiliging en privacy. Immers de afspraken voor archivering en van wie is de informatie is de basis voor informatiebeveiliging en privacy. Vaak worden dit soort afspraken vastgelegd in convenanten.

Voorbeelden gezocht samenwerkingsafspraken

Heb jij een voorbeeld van een concrete samenwerkingsafspraak over archivering, laat het je vakgenoten weten door bijvoorbeeld een link te plaatsen als reactie. Convenanten zijn in het kader van de Wet open overheid openbare documenten. 

Bewaartermijnen

Als het een voorziening betreft die wordt verstrekt onder de WMO is 15 jaar van toepassing onder art. 5.3.4 en 5.3.5 van de WMO.

Weergaven: 131

Hierop reageren

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden