Medewerkers van de rechterlijke macht zijn boos. Medewerkers van de rechtbank in Maastricht hebben vanochtend 7 september voor korte tijd hun werk neergelegd. Zij protesteren tegen bezuinigingsplannen van de Raad voor de Rechtspraak. Bij de griffie verdwijnen 950 arbeidsplaatsen doordat steeds meer zaken deels via internet worden afgehandeld.

Wat niet vermeld wordt, dat bij de ICT afdeling er waarschijnlijk vele plaatsen bijkomen.

Feitelijk heeft deze omslag bij andere overheidsorganisaties afgelopen jaren al plaats gevonden, is dit niet een achterhoede gevecht en was het niet ontzettend nodig dat werkprocessen efficiënter gaan verlopen ?

 

Nieuwsbericht NOS.

Weergaven: 575

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hadden we het daar een jaar geleden ook al niet over:

http://www.breednetwerk.nl/forum/topics/steeds-minder-advertenties-...

Volgens mij is het een (goede) trend in elk vakgbied: Door digitalisering verdwijnen banen en komen er andere bij. Degene die dat vervelend vinden, zijn m.i. niet realistisch. Als computers (en robots) ons werk meer overnemen, zouden we alleen eens moeten bedenken of we niet met z'n allen (nog) wat minder moeten gaan werken.

@Mike, inderdaad geen nieuwe feiten. Als je ziet hoe anno 2015 ten behoeve van de processen rechterlijke macht nog vrijwel alles met het fotokopieerapparaat vermenigvuldigd moet worden, kan je daar wel vraagtekens bij zetten of dat efficient is.

Dit proces gaat voor gemeenten waarschijnlijk wel besparingen opleveren.

Zie actuele stand van zaken:

Dit wetsvoorstel wordt gezamenlijk behandeld met de wetsvoorstellen Vereenvoudiging en digitalisering van het procesrecht en Invoeringswet vereenvoudiging en digitalisering procesrecht en de Invoeringsrijkswet vereenvoudiging en digitalisering procesrecht en uitbreiding prejudiciële vragen wordt betrokken bij de plenaire behandeling.

 

De Eerste Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie (V&J) heeft op 22 juni 2016 de nota ontvangen. De plenaire behandeling vindt plaats op 5 juli 2016.

 

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden