In Hilvarenbeek zoeken we een mogelijkheid om tekeningen te "ondertekenen". Dan gaat het om tekeningen die met de post, fysiek, binnenkomen en digitaal worden gemaakt. Deze zullen, zoals wij er nu over denken, een authentiek kenmerk mee moeten krijgen en een handtekening cq goedkeuring. Heeft iemand ideeën over hoe we dit voor elkaar kunnen krijgen? Met Adobe of toch op een andere manier?

 

 

Weergaven: 401

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Collega,

Ook tijdens een kringgesprek op de Dag van de Wabo, is gevraagd naar het hoe en wat van een zichtbaar waarmerk op de print/plot van een digitale tekening.
De volgende opmerkingen zijn te maken:
= Gemeente Rotterdam gaat in zee met DigiNotar voor het digitaal waarmerken van tekeningen, e.d.; juist het feit dat het waarmerk ook op de print/plot zichtbaar zal zijn, was het argument deze voorziening aan te schaffen. Belangrijk was ook dat dit de mogelijkheid biedt de vergunning zowel digitaal als in papier uit te leveren.
= Qua kosten meen ik dat DigiNotar een staffel hanteert zodat de kosten meevallen. Details weet ik niet (meer).
Wel weet ik dat ze in Rotterdam met alle deelgemeenten en vakdiensten die bij één vergunning betrokken (kunnen) zijn, de mandatering verstandig geregeld hebben. Daar zit ook "winst".
= Voor verdere bijzonderheden verwijs ik je dus naar DigiNotar, www.diginotar.nl.

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden