Iedere gemeente moet over eigen software beschikken om aan te kunnen sluiten bij het landelijke Digitale Stelsel Omgevingswet (DSO). Een landelijk probleem voor softwareleveranciers is het lokaal werkend krijgen van het DSO en de daarmee samenhangende aanpassingen in de software is een complexe operatie. De invoering van de Omgevingswet is wederom uitgesteld 1 oktober 2022 of 1 januari 2023. 

Sommige gemeenten hebben gekozen voor de applicatie Centric leefomgeving. Onze vraag is wie weet hoe de archiveringsfunctie is geborgd? Kan er vernietigd worden bijvoorbeeld? Zijn er onafhankelijke audits? 

Weergaven: 1023

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

De gemeente Rijswijk heeft ervoor gekozen om Centric Leefomgeving te koppelen aan hun bestaande DMS/RMA applicatie (KRD koppeling). De afhandeling van zaken (proces) zal binnen CLO plaatsvinden en de archivering van de gerelateerde documenten vindt plaats in Corsa. Het zaaksysteem Liber zorgt voor de communicatie tussen CLO en Corsa.

Hetzelfde geldt ook voor processen vanuit de eDiensten Burgerzaken van Centric. Momenteel is 1 product hiervan online, meerdere producten zullen in 2022 online komen.

Beste Justin, heel mooi maar Corsa is/heeft geen duurzame archief bewaaromgeving. Jullie zijn, via het gemeentearchief Delft, al klant van ons dus ik zal jullie op de hoogte houden van onze ontwikkelingen met Centric.

Goedemorgen Hans, het was ook niet mijn insteek om Corsa als e-depot op de kaart te zetten (wat het ook niet is). Eén van de gestelde vragen ging volgens mij over mogelijkheid om te vernietigen en het verzorgen van audits, iets wat wel past binnen de functionaliteiten van DMS/RMA oplossing. :-)

Justin, helder. Vernietiging is ook mogelijk binnen het E-depot. Was trouwens 1 van de harde eisen van Delft. Ons E-depot wordt daarom ook steeds meer ingezet als RMA en is als dusdanig ook in te zetten als zelfstandige omgeving gekoppeld aan het E-depot van Delft.

Voor gemeenten die Corsa gebruiken is er, in samenwerking met Centric, een standaard integratie gerealiseerd waardoor de archivering van documenten uit CLO in Corsa plaatsvindt. Er is een functionele beschrijving van deze integratie beschikbaar op onze website.  

De gemeente Goirle stapte in één keer over op Centric Leefomgeving voor het volledige proces van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Ze is de eerste gemeente die live is met deze nieuwe software. “Wat goed in de smaak valt, is dat de applicatie helemaal nieuw is opgebouwd.”

https://www.centric.eu/nl/wat-we-doen/gemeente-goirle-over-op-centr...

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden