Leergang Archiefinventarisatie en -bewerking

Gegevens gebeurtenis

Leergang Archiefinventarisatie en -bewerking

Tijd: November 15 2023 tot Maart 13 2024
Locatie: Utrecht
Soort gebeurtenis: cursus, opleiding, training
Georganiseerd door: VHIC Faculty
Meest recente activiteit: 2 Mei 2023

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

Leergang Archiefinventarisatie en -bewerking - VHIC

In vele organisaties in Nederland liggen nog kilometers analoge archiefbestanden die moeten worden overgebracht. Voordat een archief kan worden overgedragen moeten de archiefbestanden worden geselecteerd op bewaring of vernietiging en dient het archief te worden geïnventariseerd. Dit is een ambacht waarin steeds minder informatiespecialisten worden opgeleid. Hierdoor blijven de achterstanden in veel organisaties liggen.

De gespecialiseerde bureaus op het gebied van archiefbewerking hebben zoveel aanvragen dat het lang duurt voordat uw organisatie kan worden geholpen. Om uw organisatie op weg te helpen de achterstanden aan te pakken hebben wij een korte training ontwikkeld die ingaat op de praktijk van archiefinventarisatie en bewerking. In vijf lesdagen leert u hoe u volledig zelfstandig een archief van uw organisatie kunt bewerken en inventariseren en hoe u voorbereidingen kan treffen voor de overbrenging van dat archief naar een archiefbewaarplaats. U leert o.a. hoe u een archiefbewerkingsproject aanpakt en plant, waar u bij de bewerking rekening mee moet houden, hoe u contact onderhoudt met de organisatie waaraan de archieven worden overgedragen, aan welke eisen een goede beschrijving en inventaris moeten voldoen en

Gedurende de leergang gaat u ook daadwerkelijk aan de slag met uw eigen analoge archieven aan de hand van (huiswerk)opdrachten zodat u het geleerde direct kan toepassen in de praktijk.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Leergang Archiefinventarisatie en -bewerking om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Bijwonen (1)

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden