Cursus: Informatiewet- en regelgeving: van theorie naar praktijk

Gegevens gebeurtenis

Cursus: Informatiewet- en regelgeving: van theorie naar praktijk

Tijd: September 27 2023 tot Oktober 11 2023
Locatie: Utrecht
Soort gebeurtenis: cursus, opleiding, training
Georganiseerd door: VHIC Faculty
Meest recente activiteit: 10 Jul 2023

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

Cursus - Informatiewet- en regelgeving: van theorie naar praktijk - VHIC

Het informatiedomein binnen de overheid wordt geregeld door tal van wetten, regels en normenkaders. Deze wetten en regels staan niet op zichzelf maar moeten in samenhang met elkaar bekeken en tot uitvoer gebracht worden. Echter zien we in de praktijk dat de wet- en regelgeving onderling overlappen. Soms lijken ze met elkaar in tegenspraak. Niet voor niets vroeg de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) onlangs aandacht voor de versnippering van wetgeving in het informatiedomein omdat organisaties vastlopen in de uitvoer.

In deze cursus verkent het landschap van de bestaande wet- en regelgeving in het informatiedomein vanuit het perspectief van de informatieprofessional. We kijken daarbij specifiek wat de wet-en regelgeving beoogt en hoe u de wet- en regelgeving in de praktijk brengt bijvoorbeeld door deze te vertalen richting documenttypes, functionaliteit in systemen, de inrichting van webformulieren, gevolgen voor statusinformatie, de kanaalkeuze etc.

In de cursus ligt de focus op de toepassing van wet- en regelgeving in het informatiewerkveld. Er is daarom veel ruimte voor het bespreken van de dagelijkse praktijk en we gaan gezamenlijk op zoek naar mogelijke oplossingsrichtingen wanneer wet- en regelgeving elkaar tegenspreken.

De docenten van deze cursus zijn adviseurs op het gebied van informatiebeheer. Zij kennen de praktijk waarin informatieprofessionals werken en zijn daardoor in staat om de vertaalslag naar uw dagelijkse werk te maken.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Cursus: Informatiewet- en regelgeving: van theorie naar praktijk om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Bijwonen (1)

Woont eventueel bij (1)

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden