WORKSHOP “Privacy by design” 27 september 2017

Adviesbureau PBLQ en het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacy (CIP) nodigen u uit voor een gratis workshop Privacy by design. In de workshop werken informatiekundigen, juristen, informatiebeveiligers en systeemontwikkelaars samen om een concrete casus op te lossen. De politiek heeft een uitgangspunt geformuleerd en het is aan de breed samengestelde groep deskundigen om een privacy vriendelijke invulling te geven aan de politieke wens. De door de CIP community ontwikkelde ‘Privacy Baseline en de ’Handleiding Privacy by Design’ helpen daarbij.

 

Workshop

Een gemengde samenstelling van de groep (met systeemontwikkelaars, juristen, beveiligers en informatiespecialisten) levert de beste leerervaring op, voel u vooral uitgenodigd wanneer u tot één van deze beroepsgroepen behoort. Vanwege het interactieve karakter van de workshop wordt het aantal deelnemers beperkt tot 25. Eerdere workshops kregen van de deelnemers een acht! Bij aanmelding voor deelname ontvangt u een week vóór de workshop, de documenten ‘Privacy Baseline’ en ‘Handleiding Privacy by Design’.

 

Workshop begeleiders

De procesbegeleiding wordt verzorgd door Marcel Koers (CIP) en Dirk Schravendeel (PBLQ). Dirk is een informatiekundige die zich al zijn hele werkzame leven druk maakt over de elektronische overheid en het borgen van privacy. Hij was nauw betrokken bij de invoering van de GBA (nu BRP), het stelsel van basisregistraties en het burgerservicenummer. Momenteel werkt hij mee aan de invoering van een stelsel van elektronische identiteiten (eID). Dirk was lid van de werkgroep van het CIP die de ontwikkeling van de Privacy Baseline en het Handboek privacy by design heeft begeleid. De casus die in de workshop behandeld wordt, komt uit de adviespraktijk van PBLQ.

 

Marcel is senior enterprise architect bij het CIP en mede auteur van de producten in Grip op Privacy en Grip op SSD. Hij heeft ruime ervaring opgedaan in complexe aanbestedingstrajecten, ontwikkelen van strategieën en beleid. Dialoog en oplossingen die toepasbaar zijn hebben bij hem voorrang op contracten en plannen.

 

U en/of uw collega’s zijn van harte uitgenodigd.

De workshop wordt gehouden op woensdag 27 september 2017 bij PBLQ, Muzenstraat 120, 2511 WB Den Haag, van 12.00 tot 16:30 uur.

Dit is zeer nabij het NS-station Den Haag CS. Tevens is er in de directie omgeving voldoende gelegenheid (betaald) te parkeren.

Van 12:00 tot 12:30 is er een inloop met broodjes. Na afloop is er gelegenheid deel te nemen aan de netwerkborrel.

 

Aanmelden

Zoals gezegd zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Meld u snel aan bij tady.slebioda@uwv.nl en vermeld daarbij tot welke beroepsgroep u zich rekent. Deze informatie is nodig voor de indeling van groepen tijdens de workshop.

 

Bij deelname wordt de gelegenheid geboden Permanente Educatie-punten te registreren. Een verklaring van deelname wordt na afloop van de workshop per email bevestigd.

Het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming(CIP), https://www.cip-overheid.nl, is het expertisecentrum voor informatiebeveiliging en privacybescherming van, voor en door overheidsorganisaties. Het heeft zich ontwikkeld tot een publiek/private netwerkorganisatie, waarin ook deskundige marktorganisaties als kennispartners deelnemen. Het CIP is opgericht door vier grote uitvoeringsorganisaties: Belastingdienst, DUO, SVB en UWV. Inmiddels bestaat het CIP-netwerk uit een groot aantal overheidsorganisaties en kennispartners. Kennis die in deze organisaties aanwezig is op het vlak van informatiebeveiliging en privacybescherming, wordt binnen de samenwerking in het CIP gedeeld en toegankelijk gemaakt. Op deze manier leren de aangesloten organisaties van elkaars oplossingen en werkwijzen en kunnen, samen komen tot afspraken daaromtrent. Dit alles in het belang van de informatieveiligheid van de overheidsdienstverlening. Door binnen de overheid meer samen te gaan doen, draagt het CIP ook bij aan het optimaal gebruik van overheidsmiddelen.

Weergaven: 274

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden