Het ministerie van BZK geeft 14 projecten een subsidie vanuit het Innovatiebudget Digitale Overheid. Met dit budget krijgen projecten de financiële mogelijkheid om hun innovatieve ideeën te realiseren. Het innovatiebudget is een bedrag van 3 miljoen euro bedoeld om projecten op te starten, op te schalen of te borgen. Zo kan de digitale dienstverlening van de overheid verbeterd worden.

Verschillende projecten

De ingediende projecten bieden een oplossing voor verschillende uitdagingen. Eén van de projecten zorgt ervoor dat participatietools inpasbaar worden gemaakt voor iedere overheidswebsite. Een ander project biedt een integrale aanpak voor digitale inclusie. Maar ook de politie heeft een creatieve oplossing bedacht om de juiste persoon, met de juiste kennis, op het juiste moment bij een incident te betrekken. Bekijk alle projecten die subsidie kregen.

Gebruikers betrokken

Tijdens de jurybeenkomst op 7 juni konden de initiatiefnemers hun project pitchen voor een deskundige jury. Zij keken vooral naar uitvoerbaarheid, schaalbaarheid en onderscheidend vermogen. Maar ook zaken als (her)bruikbaarheid en de betrokkenheid van gebruikers wogen mee in het jury-oordeel. Bekijk alle criteria.

Werkagenda

Het ministerie van BZK vindt innovatieve dienstverlening van groot belang. In de Werkagenda Waardengedreven Digitaliseren speelt innovatie een belangrijke rol. Uiteraard zijn er criteria verbonden aan het innovatiebudget. Deze staan in lijn met de prioriteiten die zijn beschreven in de Werkagenda. Zo moeten indieners samenwerken met andere (overheids)organisaties om te komen tot integrale dienstverlening. De projecten moeten open source worden opgeleverd en de jury kijkt ook naar de mate waarin de gebruiker centraal staat.

Meewerken aan een vraagstuk

Herkent jouw organisatie zich in een vraagstuk in de lijst met winnende projecten, en wil je bijdragen of samenwerken? Het team rond het Innovatiebudget brengt je graag in contact met de initiatiefnemers. Neem daarvoor contact op met innovatie@minbzk.nl.

Weergaven: 58

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden