Werkdefinitie Woo-informatiecategorie Agenda’s en besluitenlijsten bestuurscolleges vastgesteld

Op 29 november 2023 heeft de stuurgroep PLOOI de werkdefinitie voor de informatiecategorie Agenda’s en besluitenlijsten bestuurscolleges (artikel 3.3, 2d van de Wet open overheid) vastgesteld. Deze werkdefinitie geeft concreet aan wat bestuursorganen actief openbaar moeten maken onder deze categorie, zodra de verplichting in werking is getreden.

Het vaststellen van de werkdefinitie is een stap op weg naar deze verplichtstelling. De werkdefinitie wordt nog bijgesteld op basis van praktijkervaringen van organisaties die deze categorie openbaar maken, voordat de verplichting in werking treedt.

Agenda’s en besluitenlijsten bestuurscolleges is een categorie die vooral voorkomt bij decentrale overheden en verder bij de ministerraad. De categorie betreft grofweg de agenda’s en besluitenlijsten van vergaderingen van:

  • de ministerraad
  • Gedeputeerde Staten
  • colleges van B en W
  • dagelijkse besturen van waterschappen
  • dagelijkste besturen van openbare lichamen van gemeenschappelijke regelingen.

Het gaat dus niet om overige vergaderstukken van deze vergaderingen, enkel de agenda’s en besluitenlijsten. Méér actief openbaar maken kan uiteraard wel, onder artikel 3.1 van de Woo.

Bekijk de werkdefinitie Agenda's en besluitenlijsten bestuurscollege's

Oproep aan organisaties

Gebruik deze werkdefinities wanneer je deze informatiecategorieën vanuit jouw organisatie actief openbaar maakt. Leidt dit in de praktijk tot vragen, stel deze dan in één van de inloopspreekuren.

Weergaven: 64

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden