De website Ruimtelijkeplannen.nl bevat digitale ruimtelijke plannen die vanaf 2021 in de Viewer regels en kaart kunnen worden opgevraagd.

Website toegankelijker voor burgers

Na bijna 9 jaar en met inmiddels meer dan 70.000 digitale ruimtelijke plannen is de landelijke voorziening voor de ruimtelijke ordening vernieuwd.
Het doel van de vernieuwde website is het toegankelijker maken van de informatie voor de burger.

Er is een nieuwe functie toegevoegd: ‘keuzehulp’.  De keuzehulp helpt de bezoeker de juiste informatie over bijvoorbeeld bestemmingsplannen te vinden. Informatie over de status van het plan, de kaartinformatie en de status van de procedure waar het plan zich in bevindt (de zogenaamde dossierstatus) zijn nu beter zichtbaar.

Ook zijn voor de bronhouders (zoals gemeenten) functies toegevoegd. Zo is de zoekfunctie ‘Zoeken op kenmerken’ uitgebreid met  aantallen zodat de bronhouder meer inzicht heeft in zijn eigen planvoorraad.

Planvoorraad in het DSO

Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe website is rekening gehouden met het digitaal stelsel Omgevingswet. De vernieuwde website zal ten minste tot 2021 hèt juridisch loket blijvende landelijke planvoorraad. Na 2021 is de planvoorraad in samen met nieuwe omgevingsplannen beschikbaar via de Viewer regels en kaart in het Omgevingsloket.

Functioneel en technisch beheer

Sinds 2010 zorgen het Kadaster en Geonovum samen voor het beheer van ruimtelijkeplannen.nl. Voor vragen over de werking van ruimtelijkeplannen.nl kunt u contact opnemen met het Kadaster. Voor vragen over de ontsluiting van de ruimtelijke plannen via de website kunt u contact opnemen met Geonovum.

Weergaven: 138

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 9 Februari 2019 op 19.28
Inderdaad vreemd.
Reactie van Ron op 9 Februari 2019 op 18.23

Jammer dat de website niet aan de (verplichte) richtlijnen voor overheids websites voldoet.

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden