Webinar Handreiking horizontaal toezicht – digitale toegankelijkheid

Bron: Website VNG

dinsdag 4 oktober 2022

In dit webinar komt u te weten hoe u de gemeenteraad optimaal kunt informeren met een duidelijke verantwoording over de naleving van het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid (BDTO). 

Het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid (BDTO) vereist dat websites, mobiele apps en intra- en extranetten van overheidsinstanties digitaal toegankelijk worden gemaakt voor mensen met een beperking. 

Het toezicht op de naleving van het BDTO door het college van B en W berust in de eerste plaats bij de gemeenteraad: de zogenoemde horizontale verantwoording. De VNG ontwikkelde de handreiking 'Horizontale verantwoording digitale toegankelijkheid websites en (mobiele) apps gemeenten' om gemeenten (u dus!) te ondersteunen bij het organiseren van monitoring en verantwoording van het BDTO. 

Lees de handreiking Horizontale verantwoording digitale toegankelij...
 
In dit webinar vertelt bestuurlijk ambassadeur en oud-raadslid van gemeente Hoorn mr. Yousuf Yousufi waar de gemeenteraad behoefte aan heeft, en hoe u daarin kunt voorzien. Beleidsadviseur digitale inclusie Olaf Schoelink vertelt hoe u de handreiking kunt gebruiken. Ook is er ruimte voor vragen.

Locatie en tijd
  • Online
  • Dinsdag 4 oktober 2022 van 11.30 tot 12.30 uur
Doelgroep

Iedere gemeenteambtenaar die zich bezighoudt met digitale toegankelijkheid.

Kosten

Geen

Organisator
VNG Realisatie


Weergaven: 29

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2022   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden