VROM pakt door met projecten. Eind 2009, begin 2010 de nieuwe wet WRO met RO beheer en vele vakbroeders en zusters worstelen op dit moment met de omgevingsvergunning, die dit keer helaas niet zal worden uitgesteld.

Op de website van de VNG lees ik dat VROM weer iets nieuws voor gemeenten in petto heeft in het kader van de basisregistraties en wel de BRO oftewel Basisregistratie Ondergrond. De BRO moet op 1 januari 2013 volledig operationeel zijn. In de BRO zullen vier informatieobjecten worden geregistreerd:

• Verkenningen

• Modellen

• Gebruiksrechten

• Infrastructuur

Ik wil me niet positioneren als een tegenstander van al die VROM-projecten, sterker nog ik kan me voorstellen door de landelijke aanpak processen beter, eenduidiger en efficienter worden ingericht. Vanuit de proceskant zie ik ook een duidelijke verbetering, maar niet wat betreft de inrichting van de onderliggende (duurzame) informatiehuishouding. Dat lijkt bij elk project een ondergeschoven kind te zijn. Bij de inrichting van de informatiesystemen krijg ik de indruk dat er vooral naar de ICT op korte termijn wordt gekeken. Tegelijkertijd heb ik signalen gekregen dat binnen een gemeente de (D) IV medewerker niet bij dit soort projecten vanaf het begin betrokken wordt.

Bij dit project wordt in ieder geval wel de kans geboden vanaf het begin betrokken te worden en je stem te laten horen:

Heeft u interesse om mee te werken in deze expert- of ambtelijke werkgroepen, neem dan contact op via:

bro@minvrom.nl

Zie voor meer info deze link

Weergaven: 109

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden