Vraag naar de stand van zaken evaluatie archiefregelingen 2001

Eind december 2006 hebben de evaluatiecommissies hun adviezen over de archiefregelingen aan de minister van OCW aangeboden. Het betreft hier de Regeling Duurzaamheid archiefbescheiden, de Regeling geordende en toegankelijke staat archiefbescheiden, en de Regeling Bouw en inrichting archiefruimten en archiefbewaarplaatsen.

In hun adviezen hebben de commissies gekeken naar de uitvoerbaarheid, de handhaafbaarheid en de effectiviteit van de archiefregelingen. De adviezen bevatten dan ook niet alleen voorstellen tot wijziging van de regelingen, maar ook aanbevelingen voor een betere uitvoering en handhaving. In hun aanbiedingsbrief aan de minister hebben de commissies de problematiek en de voorgestane verbeteringen kort samengevat.

Zowel de evaluatieadviezen als de aanbiedingsbrief worden hierbij openbaar gemaakt. Door de openbaarmaking van de adviezen willen de commissies niet alleen de inhoud van de adviezen bekend maken, maar ook hun aanpak verantwoorden.

De komende maanden zal de minister van OCW zijn standpunt over de adviezen bepalen.

Dat zou in 2007 plaats moeten hebben gevonden, maar ik ken de stand van zaken niet. Wie wel ?

Weergaven: 107

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 11 September 2009 op 13.59
Archiefregeling in Brussel

Het ministerie van OCW heeft de Archiefregeling inmiddels ter visie gelegd in Brussel. Tot 5 november 2009 hebben de lidstaten en de Commissie van de Europese Unie de gelegenheid commentaar te leveren op de ontwerpregeling. Het doel van deze informatieprocedure is mogelijke belemmeringen die de regeling voor de goede werking van de interne markt vormt, te kunnen wegnemen. Als er geen reacties komen, kan de regeling vrijwel direct na 5 november in werking treden. Hebben de lidstaten wel opmerkingen, dan volgt uitstel van de goedkeuring. Tijdens deze zogenaamde standstill-periode heeft Nederland de gelegenheid om in overleg met de Commissie de regeling aan te passen.

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden