VNG: uiteenlopende verwachtingen over Common Ground

De verwachtingen over de resultaten en koers van Common Ground lopen ‘(sterk) uiteen’ en dit ‘maakt het moeilijk om succesvol te zijn voor alle gemeenten’. Dat schrijft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) op basis van een adviesrapport dat nog niet openbaar is.

Het is de bedoeling dat Common Ground de informatievoorziening voor gemeenten efficiënter maakt In plaats van informatie op veel verschillende plekken op te slaan, wat duur en omslachtig is, staan de gegevens op één plek en kunnen instanties ze via een tussenlaag opvragen. Volgens de VNG heeft die visie veel gebracht, maar is er behoefte aan ‘concrete richting en focus in termen van resultaten en mijlpalen’.

Geen eenduidig beeld

Om de bestuurlijke sturing te versterken en een duidelijk handelingsperspectief te geven, vroeg de VNG om advies. Daaruit blijkt dat de visie door besturen wordt omarmd, maar dat er tegelijkertijd ‘geen eenduidig beeld van de operationalisatie’ is. De verwachtingen lopen daarom uiteen en niet elke gemeente zal mogelijk even succesvol zijn. Het rapport adviseert ‘de verdere gezamenlijke operationalisatie van Common Ground in een programma vorm te geven’.

Verder lezen bij de bron

Weergaven: 92

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden