Verbindend Fundament, onbekend maar niet onbemind ?

Afgelopen dinsdag was ik gevraagd een workshop te verzorgen tijdens het DOXIS seminar in De Beurs van Berlage. De workshop was vooral gericht op het werken met de nieuwe KPI’s, kritische prestatie-indicatoren. Iedere gemeente in Nederland heeft hierover een brief ontvangen van de VNG in juli van het vorige jaar, waar een en ander wordt aangekondigd. Op dit moment loopt er nog een pilot, maar in de loop van dit jaar zal iedere gemeente verder worden geïnformeerd.

Wat me tijdens de workshop opviel is dat verschillende deelnemers, niet alle, nog nooit gehoord hadden van het gemeentelijke fundament.  Wat is het verbindend fundament ? Het is initiatief van de gemeenten Alkmaar, Arnhem, Den Haag, 's-Hertogenbosch en Schijndel dat dient als basis voor de activiteiten op het gebied van e-dienstverlening van gemeenten. KING en VNG hebben het initiatief ondersteund.

De onbekendheid verbaasde me enigszins, waarschijnlijk ook omdat de gemeenten om me heen zoals die zijn aangesloten bij Equalit of Dimpact erg gecharmeerd zijn van het concept. Toen ik de ‘moeder’ van het fundament Ingrid van Zeeland vorig jaar ontmoette bij een VNG-bijeenkomst heb ik haar direct gevraagd of ze tijdens de najaarsbijeenkomst voor DIV/ informatiemedewerkers van de 12 gemeenten waar ik als gemeentearchivaris ben benoemd het fundament wilde toelichten. Daar was een ieder enthousiast.

Het fundament is ook opgenomen als best practise in de nieuwe baseline, zie deze link.

Wil je meer weten, begin dan eens met dit filmpje en deze link.

 

I’m a believer, spread the word.

Weergaven: 356

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden