Bron eSpecialisten

Overheid kan nu ieder document authenticeren via Blockchain


Steeds meer correspondentie vanuit de overheid verloopt digitaal. Deze digitale informatie is vluchtig en kan eenvoudig gewijzigd worden, zonder dat dit duidelijk is voor de ontvanger. In dat geval is de informatie niet langer authentiek, integer en betrouwbaar. De gevolgen kunnen verstrekkend zijn wanneer beslissingen genomen worden op basis van gemanipuleerde documenten.

 

Digitaal waarmerken


Voor iedere overheidsinstelling is het nu mogelijk documenten automatisch digitaal duurzaam te ewaarmerken en valideren via Blockchain technologie. Tijdens de Dag van de Digitale Duurzaamheid, waar ruim 200 overheidsorganisaties aanwezig waren, heeft eSpecialisten haar nieuwe initiatief eWaarmerk© geïntroduceerd.

De gebruiker en ontvanger kunnen daarmee te allen tijde vaststellen dat de digitale informatie authentiek, integer en betrouwbaar is en dat vorm, inhoud en structuur gelijk zijn aan het origineel. Met eWaarmerk© wordt de mogelijkheid geboden om een digitaal document te voorzien van een digitale vingerafdruk. Dit digitale eWaarmerk© wordt opgeslagen op basis van Blockchain technologie en kan in geen geval gewijzigd of gemanipuleerd worden. 

 

Regionale eWaarmerk sessies


eSpecialisten organiseert een viertal sessies om te laten zien hoe u eWaarmerk met succes kunt invoeren in uw organisatie. Het programma ziet er als volgt uit:

  1. Hoe werkt eWaarmerken?
  2. Reikwijdte van eWaarmerk (laten we burgers ook participeren?)
  3. Documenten en procesborging.
  4. Preservatie als onderdeel van digitale duurzaamheid.
  5. Integratie van eWaarmerk in uw organisatie (Zaaksysteem, DMS).
  6. Stappenplan invoering eWaarmerken.


Op de volgende data en plaatsen  worden de bijeenkomsten gehouden (de exacte locatie wordt nog bekend gemaakt). Alleen overheidsorganisaties kunnen zich (kosteloos) inschrijven.


  • Zwolle : Do 13 juli (13.00 – 16.00)

  • Rotterdam : Do. 31 augustus (13.00 – 16.00)

  • Amsterdam :  Do. 28 september (13.00 – 16.00)

  • Venlo :  Di. 17 oktober (13.00 – 16.00)

 

Aanmelden voor een regiosessie eWaarmerk


Via deze link kunt u eenvoudig een aanmeldformulier invullen.

Mocht u op een van bovenvermelde data niet kunnen dan kunt u ons bellen voor een afspraak of voor een in-company sessie. Dit kunt u ook aangeven via het formulier op onze website.
 


Weergaven: 252

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 31 Mei 2017 op 14.52

Bedankt voor de informatie.

Reactie van P. van den Bosch op 31 Mei 2017 op 14.11

Tijdens de Dag Digitale Duurzaamheid heb ik hier een introductie van meegekregen. Interessante ontwikkeling en goed te gebruiken naast de huidige checksum. Blockchain zal de authenticiteit van een informatieobject vanuit het DMS naar het e-depot beter kunnen waarborgen.

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden