Tweede wetgevingsupdate 26 november: waar staan we nu met de Omgevingswet?

Website VNG

maandag 26 november 2018

De trein van de Omgevingswet verhoogt zijn snelheid en komt daarmee op stoom. De urgentie wordt hoger en overheden zijn al flink aan de slag. De wet is continu in beweging, dit vraagt om flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Wat is de stand van zaken en hoe vertaalt u dit naar de praktijk?

Na een succesvolle eerste wetgevingsupdate in het voorjaar organiseren VNG, Eenvoudig Beter en het programma Aan de slag op 26 november een tweede wetgevingsupdate. Er is de afgelopen periode veel gebeurd rondom het wetgevingstraject. Voor de zomer is de Invoeringswet naar de Tweede Kamer gegaan, net als een aantal aanvullingswetten. De behandeling wordt dit najaar verwacht. De AMvB’s zijn onlangs naar de Tweede kamer gegaan. Kortom, hoog tijd voor een tweede wetgevingsupdate. We geven u tijdens deze update een stand van zaken met een vertaalslag naar uw dagelijkse praktijk.

Locatie en tijd

De Mariënhof, Kleine Haag 2, 3811 HE Amersfoort, 13.00 uur tot 17.00 uur.

Doelgroep

Programmamanagers en juristen die zich met de Omgevingswet bezig houden bij gemeenten, omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s, GGD-GHOR regio’s, provincies, waterschappen en rijkspartijen

Kosten

Geen

Aanmelden

Aanmeldformulier

Meer informatie

Organisator: 
VNG

Weergaven: 154

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden