Top100NL en Top250NL beschikbaar in ArcGIS-platform

Bron: website ESRI

De nieuwe release van de BRT, met onder meer TOP10NL en TOP50NL, is nu beschikbaar in file geodatabase. In deze release zijn ook twee nieuwe topografische bestanden toegevoegd; de TOP100NL en de TOP250NL. Deze basisdata zijn geschikt voor kleinere schaalniveaus. De TOP100NL tussen 1:75.000 en 1:200.000 en de TOP250NL tussen 1:150.000 en 1:400.000.   

 

De TOP50NL, TOP100NL en TOP250NL vormen samen de TOPNL  en deze worden door het Kadaster afgeleid uit de TOP10NL. Bij elke update van de BRT van het Kadaster in gml-formaat stelt Esri Nederland de meest recente versie ter beschikking in file geodatabase-formaat. Ook wordt een mxd en een ArcGIS Pro-mapfile meegeleverd. De dataset is daardoor meteen in ArcGIS te gebruiken. Iedereen die werkt met ArcGIS kan vanaf nu de meest recente content van deze datasets in de groep Datasets - Esri Nederland vinden.

Bekijk het overzicht van de exacte kaartbladen die door het Kadaste...

Kosteloos downloaden

Het downloaden en gebruiken van de BRT als file geodatabases is geheel kosteloos voor gebruikers van ArcGIS. Esri Nederland stelt binnen het aanbod van ArcGIS Content diverse datasets als file geodatabase beschikbaar aan gebruikers van ArcGIS. Naast de BRT (Basisregistratie Topografie) zijn dat onder meer ook de DKK (Digitale Kadastrale Kaart), BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen), BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie) en postcodevlakken.

Aanvragen - Hoe werkt het?

De BRT-versie in file geodatabase komt tegelijk beschikbaar met gml-versie wordt aangeboden door het Kadaster via PDOK. Door lid te worden van de groep Datasets - Esri Nederland heeft u altijd toegang tot de laatste versie van de datasets. Lid worden doet u door in te loggen op ArcGIS Online en te gaan naar de groep. Daar vraagt u een lidmaatschap aan voor deze groep. Om lid te worden dient u te beschikken over een named user-account voor ArcGIS Online.

Alle organisaties met onderhoud op ArcGIS hebben de beschikking gekregen over één of meerdere named user-accounts. Een lidmaatschapsaanvraag voor de groep wordt binnen enkele minuten automatisch geaccepteerd. Na het eenmalig aanmelden heeft elke gebruiker altijd onbeperkt toegang tot de datasets die Esri Nederland daar aanbiedt.

Meer informatie

Heeft u vragen over de datasets of over het lid worden van de groep, neem dan contact met ons op via content@esri.nl. Ook wanneer u graag andere landelijke open datasets terugziet in deze groep, informeer ons dan via dit e-mailadres.

Lees meer over deze datasets en uitleg over het lid worden van de g...

Weergaven: 244

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden