Tilburg aangesloten bij Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT)

De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is de gedetailleerde grootschalige digitale kaart van heel Nederland. Alle fysieke objecten zoals gebouwen, wegen, water en groen staan op de kaart.

De BGT vervangt de Grootschalige Basiskaart Nederland (GBKN). De BGT wordt gemaakt en beheerd door de zogenaamde bronhouders. Dit zijn gemeenten, provincies, waterschappen, het Ministerie van Economische Zaken (Landbouw), het Ministerie van Defensie, Rijkswaterstaat en ProRail. Op dit moment gebruiken deze organisaties vaak nog verschillende basiskaarten. Met de komst van de BGT wordt het één uniforme digitale basiskaart voor de gehele overheid. Hierdoor wordt informatie beter uitwisselbaar, efficiënter ingewonnen en beter en gratis als open data toegankelijk. De BGT is via www.pdok.nl te downloaden.

Verplicht Alle overheden en organisaties die in opdracht van de overheid werken zijn verplicht de BGT per 1 juli te gebruiken. Dit heeft dus ook gevolgen voor onze interne processen en externe opdrachten. Net zoals andere wettelijke Basisregistraties maakt de BGT onderdeel uit van het stelsel van 12 basisregistraties van de Digitale Overheid. Daarnaast is de BGT het fundament waarop de Omgevingswet gebouwd gaat worden.

Extra informatie Het team Geo Informatie van de afdeling Informatievoorziening van de gemeente Tilburg heeft het afgelopen jaar erg veel werk verzet om uiteindelijk 650.000 objecten te kunnen leveren aan de Landelijke Voorziening (LV). Naast de wettelijk verplichte inhoud van de BGT leverde de gemeente veel extra informatie.

Weergaven: 224

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden