Tijdelijke opdracht VNG realisatie: Sr. Projectleider Wet open overheid (Woo)

(opdrachtnummer:19.067)

Aanvullende informatie

Een onderdeel van de procedure is een formele inschrijving op het Dynamisch Aankoop Systeem (DAS) van VNG Realisatie door middel van het platform www.CTMsolution.nl. Deze inschrijving is noodzakelijk in verband met Europese wet & regelgeving waar VNG Realisatie aan moet voldoen. Deze inschrijving is eenmalig.

Het betreft een tijdelijke opdracht op basis van inhuur (ZZP-er, via bureau of detachering vanuit een andere organisatie) voor een initiële periode van twee maanden met een mogelijke verlenging, telkens voor drie maanden. De maximale duur van dit contract op grond van deze aanbesteding is 36 maanden. De omvang is maximaal 32 uur per week, de beoogde startdatum is/ ligt rond 1 mei 2019.

Over VNG Realisatie

VNG Realisatie ondersteunt gemeenten bij het bundelen van kennis en expertise, zodat zij gezamenlijk hun gemeentelijke uitvoering kunnen verbeteren. De ontwikkelingen in de informatiesamenleving vragen in toenemende mate om kennis en flexibiliteit van de gemeentelijke organisatie. Ook is in de gemeentelijke dienstverlening een groot deel van de uitvoering in potentie gelijk voor alle gemeenten. Daarom willen gemeenten meer als collectief optrekken. Het gezamenlijk organiseren en invullen van gemeentelijke uitvoering leidt tot betere dienstverlening voor inwoners en bedrijven en tot een meer efficiënte inzet van middelen.

Over Stuurinformatie

De unit Stuurinformatie begeleidt gemeenten bij het gebruik van data voor inzicht in de lokale stand van zaken op verschillende beleidsterreinen, van werk en inkomen tot openbare orde en veiligheid. Die informatie kunnen zij gebruiken voor het ontwikkelen of verbeteren van beleid en om resultaten met andere gemeenten te vergelijken. Maar ook voor onderzoek, agendavorming, besluitvorming en het afleggen van verantwoording aan de raad of het college. VNG Realisatie biedt op een overzichtelijke manier stuurinformatie over tal van onderwerpen, bijvoorbeeld via waarstaatjegemeente.nl. Daarnaast ondersteunt de unit gemeenten bij het toepassen van datagedreven werken en sturen, open data en big data.

Doel van de opdracht

Als projectleider Wet open overheid (Woo) ben je samen met de projectleider proeftuinen Woo verantwoordelijk voor de voorbereiding van de implementatie van de Wet open overheid bij gemeenten. Het doel van de wet is overheden en semi-overheden transparanter te maken om zo het belang van openbaarheid van publieke informatie voor de democratische rechtsstaat, de burger, het bestuur en economische ontwikkeling beter te dienen. De wet wil bereiken dat overheidsinformatie beter vindbaar, uitwisselbaar, eenvoudig te ontsluiten en goed te archiveren is. Met de Woo is alle beleidsinformatie direct en actief, openbare informatie. 2

Onder het project Woo vallen meerdere deelprojecten zoals de uitvoering van een impactanalyse, het opstellen van het gemeentelijk meerjarenplan Wet open overheid. Hierbij werk je intensief samen met de projectleider gemeentelijke proeftuinen Woo, die onderzoek doet naar ‘actieve openbaarmaking’ , ‘vervroegde overbrenging, innovatieve archivering’ en ‘duurzame toegankelijkheid’ en resulteren in diverse handreikingen en toolkits. Daarnaast behoort het opstellen van een implementatieplan en daarmee de uitvoering van de implementatie-activiteiten tot de resultaten van de opdracht.

Je takenpakket is gericht op de planning, bewaking, coördinatie en deels uitvoering van activiteiten die leiden tot het behalen van de doelen en resultaten binnen het project.

Tijdens de looptijd van het project onderhoud je contacten met alle belangrijke stakeholders binnen gemeenten, relevante gemeentelijke koepelorganisatie, gemeentelijke ketenpartners en andere relevante organisaties in o.a. het domein van open data, archief en IT.

Daarnaast zoek je zelfstandig en actief de verbinding tussen het project en andere (deel)projecten binnen de VNG en VNG Realisatie. Dit geldt voor de projecten zoals Open Data, Actieve Openbaarheid, Digitale Archieven op orde maar ook met innovatieve ontwikkelingen zoals Archiving by design.

Je werkt, van meet af aan, in een multidisciplinair team bestaande uit gemeentelijke professionals, inhoudelijke experts, implementatie-adviseurs, analisten, accountmanagers en communicatiemedewerkers om de doelstelling van het project te realiseren.

Verantwoordelijkheden en resultaatgebieden

  • Plant en bewaakt de uitvoering van de werkzaamheden binnen de kaders van het project;
  • Draagt zorg voor rapportage over voortgang, besteding van (financiële) middelen en beslismomenten;
  • Stemt af met bij het project betrokken partijen zowel binnen VNG, VNG Realisatie als daarbuiten;
  • Draagt zorg voor de toetsing en verantwoording van behaalde resultaten;
  • Adviseert over toekomstige gerelateerde (deel)projecten zoals Open Data, Actieve Openbaarheid of Digitale archieven op orde.
  • Onderhoudt een relatienetwerk bij gemeenten maar ook bij relevante ketenpartners binnen het domein van open data, archivering en IT;
  • Initieert en bevordert samenwerking met stakeholders, zoals overheden, provincies, gemeentes en leveranciers;
  • Bewaakt en beheert contacten met partijen/belanghebbenden;
  • Creëert draagvlak voor het project;
  • Brengt doelen en resultaten van het project in voor de jaarplanning GGU;

  • Zorgt voor verbinding met doelen van andere projecten/programma’s binnen VNG-Realisatie en de VNG op het gebied van open data, archivering en (wettelijke) ontwikkelingen.

Kennis- en ervaringsvereisten

  • WO-werk- en denkniveau, in de richting van bestuurskunde, informatiekunde, rechten of soortgelijk.

  • Aantoonbare ervaring als senior adviseur in cv (vijf jaar ervaring opgedaan in de afgelopen 7 jaar) in landelijke projecten gericht op de ondersteuning van gemeenten bij het implementeren van wettelijke initiatieven op het gebied van dienstverlening of informatiekundige onderwerpen;
  • Aantoonbare ervaring in cv (tenminste vijf jaar, opgedaan in de afgelopen 7 jaar) in het werken met of in gemeenten als adviseur of projectleider in projecten op het snijvlak van informatievoorziening, open data, digitale archivering en online publicatie;
  • Aantoonbare ruime ervaring in cv als adviseur of sparringpartner op landelijk niveau voor bestuurders en ambtenaren rond wetgevingsvraagstukken;
  • Meerjarige ervaring (opgedaan in de afgelopen 5 jaar) op het gebied van realisatie van oplossingen in complexe veranderingen gericht op informatievoorziening binnen de lokale overheid;
  • Aantoonbare uitgebreide kennis van de ontwikkelingen binnen de gemeentelijke informatievoorziening o.a. op het vlak van zaaksystemen en /of documentmanagementsystemen
  • Ruime ervaring in een coördinerende functie met het aansturen van professionals voor het bereiken van concrete resultaten; Ruime kennis van de dienstverlenings- en besluitvormingsprocessen in gemeenten;
  • Kennis van de markt, overheid, (producten en diensten, rollen en positie en de onderlinge relaties) van leveranciers rond de lokale overheid op het gebied van open data en digitale archivering.

Vergoeding en meer informatie

Het betreft een tijdelijke opdracht voor met een initiële periode tot van drie maanden met een omvang van maximaal 32 uur per week (met een mogelijkheid tot verlenging, telkens voor maximaal drie maanden). De maximale vergoeding is 100 euro, exclusief BTW, inclusief reis- en verblijfkosten en dienstreizen. De standplaats voor deze opdracht is Den Haag. We gaan uit van gebruik van eigen telefoon en laptop.

Procedure

U kunt via CTM uiterlijk reageren tot 17 april 2019, 12.00 uur.

De eerste gesprekken zijn op 24 april 2019, tussen 9.00-12.00 uur. Op basis van die gesprekken wordt een kandidaat geselecteerd voor een eventueel tweede gesprek op 25 april 2019, tussen 14.00-16.00 uur.

Reageren?

U kunt uw belangstelling uitsluitend kenbaar maken via het DAS (Dynamisch Aankoop Systeem) waarvan VNG Realisatie gebruik maakt:

http://www.ctmsolution.nl/project/vng-vngrealisatie

Deze aanvraag staat in het vakgebied Project en Programmamanagement.

Weergaven: 137

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden